ΑΛΛΑΖΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση
13
Νοε

Διατροφή και Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση

Τα ποσοστά δείχνουν πως 4 στους 10 Έλληνες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης. Κύριο αίτιό της θεωρείται πως είναι η βουλιμία. Έτσι τα άτομα, που έχουν βουλιμικές τάσεις (συνήθως παχύσαρκα) παρουσιάζουν αυξημένα συμπτώματα.

Αυτό οφείλεται στην όλη διαδικασία της διατροφής. Από το τι θα επιλέξεις να καταναλώσεις, μέχρι το πότε και κυρίως το πως. Τα βουλιμικά άτομα δε μασούν καλά, με αποτέλεσμα τη λάθος κατάποση της τροφής. Έτσι ερεθίζουν τον βλενογόννο κι αυξάνουν την καούρα, πριν ή μετά το γεύμα.

Ένα από τα σημαντικότερα tips είναι να σταματάτε το φαγητό πριν τον κορεσμό. Έτσι θα βοηθήσετε στην καλύτερη πέψη και θα περιορίσετε τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Φροντίστε ακόμη να μασάτε αργά, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετράτε κυριολεκτικά τις μπουκιές σας! Μασήστε για τουλάχιστον 10 φορές πριν την κατάποση.

Αποφύγετε τις πολύ όξινες τροφές, όπως είναι το πορτοκάλι ή το λεμόνι, την καφεϊνη, τα μπαχαρικά και περιορίστε- ιδανικά σταματήστε- την κατανάλωση αλκοόλ.

Αφήστε να περάσει μισή ώρα μετά το γεύμα (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία), για να πιείτε νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό.

Απολαύστε το τελευταίο γεύμα της ημέρας τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξαπλώσετε (διατηρήστε το ίδιο tip και για τη μεσημεριανή σιέστα).

Αποφύγετε το μέλι, οτιδήποτε σε σιρόπι και σοκολάτα (ναι, συγκεκριμένα αυτά γιατί έχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης).

Ενδιαφέρομαι!

Στείλτε μας το όνομα και τον αριθμό σας και θα σας καλέσουμε


Όνομα
E-Mail
Τηλέφωνο

Αλλάζω Διατροφή - Αλλάζω Ζωή!

Γλυφάδα: Δασκαρόλη 67
T: 210 9960989

Μαρούσι: Σώρου 3-5
T: 21 1111 7688