ΑΛΛΑΖΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Είμαι λιποβαρής, τι να κάνω;
13
Νοε

Είμαι λιποβαρής, τι να κάνω;

Ανήκετε σ’ εκείνη τη μικρή και ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων, που θέλουν να πάρουν κιλά. Προσπαθείτε αυξάνοντας τις ποσότητες του φαγητού, να παχύνετε αλλά παρόλα αυτά το βάρος σας παραμένει χαμηλό. Γνωρίζετε πως ο πολύ χαμηλός Δείκτης Μάζας Σώματος είναι εξίσου επικίνδυνος με τον Υψηλό και πράγματι έτσι είναι. Τι μπορείτε να κάνετε;

Σε αυτή την περίπτωση, το ιδανικό είναι ο συνδυασμός της σωστής διατροφής και της συστηματικής άσκησης με βάρη. Αποφύγετε δηλαδή την αερόβια άσκηση και προτιμήστε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο, το οποίο να προκαλεί απώλεια βάρους ή να διατηρεί τον περιβόητο δείκτη της ζυγαριάς χαμηλά, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω, απλά, καθημερινά tips:

Ακολουθήστε μία διατροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Τέτοιοι είναι το ρύζι, τα προϊόντα ολικής άλεσης και οι καστανή ζάχαρη.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεϊνών. Το ρύζι και κυρίως το καστανό αποτελεί μία καλή επιλογή.

Κάντε μικρά και συχνά γεύματα. Μην παραλείπετε κανένα μα κανένα γεύματα. Αντιθέτως στα απαραίτητα πέντε, προσθέστε ακόμη δύο για επιπλέον ενέργεια.

Μην προσπαθείτε να παχύνετε με junk food, γλυκά και περιττές- βλαβερές για τον οργανισμό, επεξεργασμένες τροφές.

Ζητήστε τη συμβουλή του ειδικού Διαιτολόγου- Διατροφολόγου για τα συμπληρώματα διατροφής. Να θυμάστε όμως πως αυτά δεν αντικαθιστούν την ισορροπημένη δίαιτα.

Προσθέστε στα σνακ σας λίγο τυρί και γαλοπούλα.

Μην αποκλείετε από τη διατροφή σας καμία τροφική ομάδα. Το ψάρι, τα θαλασσινά και το κόκκινο κρέας τα χρειάζεστε!

Αρχίζετε να καταναλώνετε περισσότερους ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Σημαντικό είναι επίσης να απολαμβάνετε το φαγητό σας. Αντιμετωπίστε το σαν μία ιεροτελεστία, κατά την οποία θα πρέπει να μασάτε καλά, να κάθεστε στο τραπέζι με τη σαλάτα σας και τα ορεκτικά. Κάθε γεύμα είναι μία νέα απόλαυση!

Thalis Panagiotou Νοε 13, 2018

Theme picker

Αλλάζω Διατροφή - Αλλάζω Ζωή!

Γλυφάδα: Δασκαρόλη 67
T: 210 9960989

Μαρούσι: Σώρου 3-5
T: 21 1111 7688