• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Βιβή Γεωργίου

Βιβή Γεωργίου

Παθολόγος Ογκολόγος

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο ΕΚΠΑ, στο τμήμα ΦΠΨ, με κατεύθυνση ψυχολογίας και στη συνέχεια στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου. Προχώρησα σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησα με άριστα. Ειδικεύομαι στη Συστηματική Οικογενειακή και Υπαρξιακή προσέγγιση καθώς και στη θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Κατέχω την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Η επαγγελματική μου διαδρομή ξεκίνησε από τον χώρο του ψυχικού νοσήματος. Εργάστηκα σε ψυχιατρικές κλινικές, σε ψυχιατρικές μονάδες νοσοκομείων, κέντρα ημέρας και σε θεραπευτικές κοινότητες. Σταδιακά, η κλινική μου δουλειά και το επιστημονικό μου ενδιαφέρον άρχισε να επικεντρώνεται στο σύστημα, με άλλα λόγια στην οικογένειακα και στα δυναμικά της, μιας και ο άνθρωπος νοείται ως βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο, προϊόν δηλαδή των βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών καταβολών του.

Εμπνεόμενη από την κλινική εργασία με τις οικογένειες και τον τρόπο με τον οποίο οι ατομικές διαταραχές – σωματικές και ψυχικές – δομούνται και ερμηνεύονται μέσα από τα δυναμικά των οικογενειών, ασχολήθηκα με τις διατροφικές διαταραχές.

Από το 2014, διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι και παράλληλα συνεργάζομαι με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.