• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Διατροφική Εκπαίδευση

τετραδιο μεζουρα - Διατροφική Εκπαίδευση

Αποτελεί μια προσέγγιση με επίκεντρο το διαιτώμενο άτομο αλλά κι άλλα μέλη της οικογενείας που ενδεχομένως επηρεάζουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τη διατροφή του ενδιαφερόμενου. Μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης εστιάζουμε σε πεποιθήσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές με σκοπό τη βελτίωση και την αλλαγή του τρόπου σκέψης για το φαγητό, τη διατροφική συμπεριφορά και τις διατροφικές συνήθειες . Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο μέσα από τις συνεδρίες, συναισθηματική υποστήριξη, υπομονή και ρεαλιστικές προσδοκίες.

Η διατροφική εκπαίδευση στοχεύει επίσης στην τροποποίηση συνταγών με απλά και εύκολα υλικά, την κατανόηση της ετικέτας τροφίμων για να κάνετε πιο σωστές διατροφικές επιλογές, την κατανόηση του μεγέθους της μερίδας χωρίς ζύγισμα αλλά εκπαιδεύοντας σας με τη χρήση προπλασμάτων και την υιοθέτηση υγιών συνηθειών  που προάγουν την καλή υγεία όπως η φυσική δραστηριότητα.

Συχνά, γονείς επιλέγουν αυτή τη προσέγγιση για τους ίδιους, αλλά και για τα παιδιά τους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν θέματα και προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφή όπως δυσκολίες με το φαγητό, παιδική παχυσαρκία και διατροφικές διαταραχές.

Επιστημονική ομάδα

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!