ΥΛΙΚΑ για Ομελέτα Φούρνου
- 6 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε μπαστουνάκι
- 6-7 κομμάτια μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 70 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό και θυμάρι, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
για Ομελέτα Φούρνου
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο ταψί. Απλώνουμε το ελαιόλαδο στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
- Σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε σε ροδέλες τη ντομάτα, τις πιπεριές σε μπαστουνάκι, το τυρί σε κυβάκια,το μπρόκολο σε μικρά κομματάκια για να ψηθεί γρήγορα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας τα καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.
Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.
Ανακαλύψτε τον νέο Δυνατό Διατροφικό συνδυασμό, αυγά πλούσια σε βιταμίνη D και Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
Διαβάστε περισσότερα: “Το Αυγό αυξάνει τη Χοληστερόλη αίματος”;
Σύγχρονα Προγράμματα Διατροφής
Ολοκληρωμένη επιστημονική μεθοδολογία για μόνιμα αποτελέσματα.
Δείτε όλα τα προγράμματα διατροφής και
επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.