• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

Συχνά, στις συνεδρίες μας μου αναφέρετε πως προτιμάτε να πείτε όχι σε μια έξοδο για ποτό  για να μην χαλάσετε την διατροφή σας. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος φίλοι μου. Η ψυχική μας υγεία πρέπει να είναι πάνω απ΄ όλα. Είναι κρίμα να βάζετε την προσωπική και κοινωνική σας ζωή σε δεύτερη μοίρα για τη διατροφή. Ευτυχώς, αυτά μπορούν να συμβαδίσουν με την διατροφή, αρκεί να κινηθούμε έξυπνα.

 

Ένα σημείο που πρέπει, επίσης, να προσέξουμε όταν είμαστε σε διατροφή το οποίο αφορά το ποτό το αλκοόλ επειδή προηγείται του μεταβολισμού των υπολοίπων θρεπτικών συστατικών, μπορεί να μας προκαλέσει ενός είδους υπογλυκαιμία και γενικώς να μας ανοίξει την όρεξη. Συνεπώς, φροντίστε όταν θα καταναλώσετε αλκοόλ να μην είστε με άδειο στομάχι!

 

Δείτε, λοιπόν, τις 8 καλύτερες επιλογές για ποτό ώστε να μην χαλάσετε τη διατροφή σας. Φυσικά, κάπου εδώ θα πρέπει να σας θυμίσω ότι σημαντική δεν είναι μόνο η επιλογή του ποτού αλλά και η ποσότητα.

Να θυμάστε ότι οι συστάσεις προτείνουν την καθημερινή κατανάλωση δυο ποτών για τους άντρες και ενός ποτού για τις γυναίκες. Οι συστάσεις αυτές, φυσικά, δεν δρουν αθροιστικά. Δηλαδή δε σημαίνει ότι εάν για τρεις μέρες δεν έχετε πιει καθόλου, μπορείτε να πιείτε έξι ποτά! Η σύσταση είναι καθαρά σε ημερήσια βάση.

 

1.Κρασί και θερμίδες

Τι καλύτερο από ένα ποτήρι κρασί ενώ κάνεις διατροφή; Σχετικά χαμηλό σε θερμίδες  και από τα ποτά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ή αλλιώς πολυφαινόλες. Δεν αποτελεί, άλλωστε, τυχαία μέρος της μεσογειακής διατροφής.

1 ποτήρι  κρασί = ~ 120 kcal

 

 

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες κρασί 300x200 - 8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

 

2.Μπύρα ή μπύρα χωρίς αλκοόλ και θερμίδες

Η μπύρα είναι μια καλή διατροφική επιλογή καθώς περιέχει λίγες θερμίδες ανά κουτάκι, με συγκεκριμένες μάρκες μπύρας να φτάνουν και ακόμα χαμηλότερες θερμίδες. Η επιστήμη τροφίμων τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει και την μπύρα χωρίς αλκοόλ με ακόμη χαμηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο.

1 ποτήρι  μπύρα = ~ 150 kcal

 

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες μπυρα 300x200 - 8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

 

3. Aperol Spritz και θερμίδες

Η νέα τάση στο ποτό, ομολογουμένως, είναι το άπερολ. Αν βγείς για μια βόλτα μετά την δουλειά, οι περισσότεροι θα πίνουν άπερολ! Το άπερολ δικαίως έχει γίνει τόσο διάσημο καθώς είναι εξαιρετικά χαμηλό σε σάκχαρα και σε θερμίδες.

1 ποτήρι  aperol spritz = ~ 145 kcal

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες aperol 300x200 - 8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

 

4. Κλασική μαργαρίτα και θερμίδες

Η κλασική μαργαρίτα με λιγότερες από άλλα κοκτείλ, εάν είστε λάτρεις των κοκτέιλ, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές καθώς δεν περιέχει ζάχαρη ή λικέρ παρά μόνο λίγο σιρόπι αγαύης.

 

1 ποτήρι  μαργαρίτα = ~ 180 kcal

 

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες 300x200 - 8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

 

5.Σαμπάνια και θερμίδες

Γνωρίζατε ότι ένα ποτήρι σαμπάνιας περιέχει λίγο παραπάνω θερμίδες από το  ένα ποτήρι κρασί.  Μπορείτε να απολαύσετε την σαμπάνια σας άνετα χωρίς να ανησυχείτε για το θερμιδικό περιεχόμενο.

1 ποτήρι  σαμπάνια = ~ 150 kcal

 

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες 1 300x200 - 8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

 

6.Gin tonic και θερμίδες

Άλλη μια εξαιρετική επιλογή ποτού χωρίς πρόσθετα σάκχαρα από χυμό, λικέρ ή σιρόπι. Αποδίδει λίγες θερμίδες και παραμένει ένα κλασικό και αγαπημένο ποτό.

1 ποτήρι gin tonic = ~ 160 kcal

 

8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες0  300x200 - 8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

 

 

7.Ουίσκι με αναψυκτικό light και θερμίδες

Το θετικό με το ουίσκι είναι πως συχνά καταναλώνεται σκέτο με πάγο, συνεπώς δίνει λίγες θερμίδες. Εάν το συνοδεύτε με κοκα κολα, επιλέξτε zero / light ώστε οι επιπλέον θερμίδες να είναι ελάχιστες.

1 ποτήρι  ουίσκι cola light= ~ 210 kcal

 

 

ουισκι και θερμίδες 300x200 - 8 Επιλογές για ποτό με λίγες θερμίδες!

 

8.Αραιωμένο κρασί με ανθρακούχο νερό ή σόδα

Εάν το βράδυ σας θα είναι μεγάλο και ξέρετε ότι θα καταναλώσετε αρκετά ποτά, η πιο έξυπνη λύση είναι να αραιώσετε το κρασί σας με ανθρακούχο νερό ή με σόδα. Με αυτό τον τρόπο, στο τέλος της βραδιάς εάν, για παράδειγμα, έχετε καταναλώσει 6 αραιωμένα ποτά, στην πραγματικότητα θα έχετε καταναλώσει μόλις 3 ποτήρια κρασί!

 

Σύνοψη

Ποτό και διατροφή μπορούν να συμβαδίσουν αρκεί να προσέξουμε το είδος και την ποσότητα του ποτού μας. Όλα χωράνε στη διατροφή μας, αρκεί να υπάρχει μέτρο!

 

Διαβάστε περισσότερα για το πως η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το σωματικό βάρος και τη σύσταση σώματος.

 

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!