Η λογική όλα ή τίποτα αποτελεί εμπόδιο στις αλλαγές της διατροφής σας

Από δευτέρα ξεκινάω διατροφή!

 

Πόσες φορές έχετε πει ή έχετε ακούσει απο φίλους “Από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα”; Σίγουρα πολλές! Η διατροφή είναι ένα θέμα που λίγο ή πολύ μας “καίει” όλους και συχνά ξεκινάμε μια προσπάθεια και τα παρατάμε. Γιατί, άραγε, είναι τόσο σύνηθες να παρατάμε την διατροφική μας προσπάθεια;

 

οι 5 συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μαs 34 scaled - Οι 5 Συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μας!

 

Οι 5 συχνότεροι λόγοι που παρατάμε την αλλαγή διατροφικών συνηθειών.

 

Η διατροφική μας συμπεριφορά εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων και δεν είναι καθόλου εύκολο να την τροποποιήσουμε. Θέλει υπομονή, επιμονή και βοήθεια από έναν επιστήμονα διατροφής. Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους ξεκινάμε μια προσπάθεια με την διατροφή μας και τα παρατάμε. Γνωρίζοντας τους λόγους που σαμποτάρουν την προσπάθειά μας είναι και το πρώτο βήμα να προχωρήσουμε και την επόμενη φορά να μην τα παρατήσουμε. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως οι λόγοι που ξεκινάμε μια προσπάθεια με την διατροφή μας και τα παρατάμε είναι πάρα πολλοί και διαφορετικοί για τον κάθε ένα. Εδώ θα αναλύσουμε τους πιο συχνούς. Αυτό που θέλουμε, όμως, είναι να κατανοήσετε πως πάντοτε υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που τα παρατάμε, θα πρέπει να αναζητήσετε τους δικούς σας προσωπικούς λόγους και να προσπαθήσετε να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις!

 

  1. Μη ρεαλιστικοί στόχοι

 

Οι μη ρεαλιστικοί στόχοι είναι μια απο τις πρωταρχικές αιτίες που παρατάμε την διατροφή μας. Όταν θέτουμε μη ρεαλιστικούς στόχους, δεν τους καταφέρνουμε, απογοητευόμαστε και έπειτα τα παρατάμε. Οι στόχοι μας πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και με έναν συγκεκριμένο στόχο. Προσπαθούμε βήμα – βήμα να βελτιωθούμε. Προσπαθούμε να κατακτήσουμε ένα πρώτο στόχο και έπειτα να περάσουμε στον επόμενο.

 

οι 5 συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μα scaled - Οι 5 Συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μας!

  1. Σύγκριση

 

Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με φίλους μας και γενικότερα το να συγκρίνουμε την διατροφική μας προσπάθεια με την διατροφική προσπάθεια που κάνουν άλλα άτομα, είναι σχεδόν καταδίκη! Ποτέ να μην μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι! Κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός. Με τον φίλο που συγκρίνεις την προσπάθειά σου, έχετε διαφορετικό μεταβολισμό, διαφορετικό ύψος και βάρος, διαφορετικό ιατρικό ιστορικό, διαφορετικό τρόπος ζωής και πολλά άλλα. Ο κάθε ένας έχει τις δικές του μοναδικές ανάγκες και η προσπάθεια θα πρέπει να είναι πλήρως εξατομικευμένη.

 

  1. Δεν ζητάμε επαγγελματική βοήθεια

 

Πολλές φορές νομίζουμε οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας και απο εγωισμό αρνούμαστε να ζητήσουμε βοήθεια. Η διατροφή αποτελεί επιστήμη με ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε μόνοι μας. Εάν βλέπεις οτι η προσπάθεια σου αποτυγχάνει και τείνεις να τα παρατήσεις, ζήτησε άμεσα επαγγελματική βοήθεια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είσαι εξαρτημένος/η όλη σου τη ζωή απο έναν διαιτολόγο διατροφολόγο, αλλά τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου απαιτείται να εκπαιδευτείς διατροφικά ώστε να μάθεις να διαχειρίζεσαι την διατροφή σου μόνος/η σου, αποτελεσματικά! Προσοχή, να είστε ενήμεροι για τα άτομα που εμπιστεύεστε, να είναι επαγγελματίες σωστά καταρτισμένοι και διαιτολόγοι με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

οι 5 συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μας scaled - Οι 5 Συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μας!

 

  1. Αντλούμε υπερβολική ευχαρίστηση απο το φαγητό

 

Το φαγητό δεν είναι μόνο θρέψη αλλά είναι και ευχαρίστηση. Είναι εντάξει να αντλούμε ευχαρίστηση απο το φαγητό και να αποτελεί εμπειρία για εμάς. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι οταν αντλούμε υπερβολική ευχαρίστηση απο το φαγητό. Όταν το φαγητό γίνεται η μοναδική πηγή ευχαρίστησης και χαράς. Τότε, οδηγούμαστε στην υπερφαγία. Θα πρέπει, λοιπόν, να ψάξουμε για εναλλακτικούς τρόπους να αντλούμε χαρά. Γιατί αν το φαγητό είναι υπερβολική ευχαρίστηση για εμάς, είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα παρατήσουμε την διατροφική μας προσπάθεια.

 

  1. Έλλειψη οργάνωσης

 

Συχνά, ξεκινάμε μια διατροφική προσπάθεια χωρίς ξεκάθαρο πλάνο και οργάνωση. Στην απαιτητική καθημερινότητα που έχουμε,  η οργάνωση είναι το παν. Εάν θέλετε να κάνετε μια προσπάθεια με τη διατροφή σας, φροντίστε τα γεύματά σας να είναι οργανωμένα. Μερικές συμβουλές διατροφικής οργάνωσης είναι οι παρακάτω:

 

-Να ξέρετε απο την προηγούμενη μέρα τι θα φάτε την επόμενη.

-Ετοιμάστε το σνακ και το τάπερ σας για τη δουλειά απο την προηγούμενη μέρα.

-Συντάξτε μια λίστα σουπερμάρκετ με όλα όσα θα χρειαστείτε μέσα στην εβδομάδα.

-Αφιερώστε χρόνο μια μέρα της εβδομάδας που έχετε χρόνο για να μαγειρέψετε αρκετά γεύματα.

-Εφοδιάστε τα ντουλάπια αλλά και την κατάψυξή σας με έξυπνα σνακ και τρόφιμα.

 

οι 5 συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μας 76 scaled - Οι 5 Συχνότεροι λόγοι που παρατάμε τη διατροφή μας!

 

Σύνοψη

 

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κανείς να παρατήσει τη προσπάθεια αλλαγής διατροφικών συνηθειών είναι πολλοί και διαφέρουν ανάλογα το άτομο. Εντοπίζοντας τους δικούς σας, προσωπικούς λόγους που σας οδηγούν στην παραίτηση αυτή, πραγματοποιείτε το πρώτο βήμα έτσι ώστε αυτή την φορά να μην αφήσετε την προσπάθειά σας στη μέση, αλλά να καταφέρετε να περάσετε από αυτό το εμπόδιο και να συνεχίσετε ακόμη πιο δυναμικά και αποτελεσματικά!

 

Διαβάστε ακόμη, “7+1 Λόγους για τους οποίους δε μπορώ να ακολουθήσω μία δίαιτα”.

 

Σύγχρονα Προγράμματα Διατροφής

Ολοκληρωμένη επιστημονική μεθοδολογία για μόνιμα αποτελέσματα.

Δείτε όλα τα προγράμματα διατροφής και
επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Αλλάζω Διατροφή
Αλλάζω Ζωή!

Ανακαλύψτε έναν θρεπτικό και αναζωογονητικό τρόπο διατροφής και αναβαθμίστε την ζωή σας! Προγραμματίστε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού και μάθετε πως μπορείτε να ωφεληθείτε