• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Η ιδανική δίαιτα για εσένα δεν είναι του φίλου σου.

η ιδανικη διαιτα για εσενα

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν αποφασίσουμε να χάσουμε λίγα κιλάκια, απευθυνόμαστε πρώτα στους φίλους.

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν αποφασίσουμε να χάσουμε λίγα κιλάκια, απευθυνόμαστε πρώτα στους φίλους ζητώντας τους να μας δώσουν τη δίαιτα που εκείνοι ακολούθησαν και πέτυχαν το βάρος που ήθελαν.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τη σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής. Οι ειδικοί τονίζουν να κάνουμε κάθε απαραίτητη μέτρηση κι εξέταση πριν την έναρξη μίας δίαιτας, προκειμένου πρώτον να γνωρίσουμε το σώμα μας και τις ανάγκες του- οι οποίες δεν περιορίζονται στο νούμερο που δείχνει η ζυγαριά μας- και δεύτερον να έχουμε ένα καλύτερο και σταθερό αποτέλεσμα.

Η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που σου δίνει ενέργεια, χωρίς να σε εξαντλεί για να πετύχεις την επιθυμητή απώλεια βάρους αλλά κι αυτή που ταιριάζει στην καθημερινότητά σου. Γιατί όπως και να το κάνουμε το lifestyle μας μαρτυρά το χρόνο, το χρήμα και τη δημιουργικότητα που έχουμε για να αφιερώσουμε σε μία νέα διατροφική προσπάθεια και κυρίως αλλαγή!

Αυτή η τελευταία έννοια της αλλαγής αποτελεί μία επίσης σημαντική παράμετρο, που καλούμαστε να λάβουμε υπόψη μας αφού ο οργανισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος να τη δεχθεί.

Διαλέγουμε λοιπόν τη δίαιτα που…

Καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας. Είναι σύμφωνη με τις δραστηριότητές μας, π.χ. αθλητικές ή επαγγελματικές. Είναι προσαρμοσμένη στις κοινωνικές ανάγκες μας και δεν ξοδεύει πολύ από τον πολύτιμο χρόνο μας.

Δε μας κάνει να πεινάμε! Αντιθέτως μας γεμίζει ενέργεια και δύναμη. Δεν είναι μονοφαγική, αλλά περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις διατροφικές ομάδες. Η δίαιτα είναι σαν την άσκηση. Καμία μυϊκή ή διατροφική ομάδα δεν παραλείπεται, προκειμένου να έχουμε ένα καλό κι υγιές αποτέλεσμα. Μας δίνει το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να αποφεύγουμε τις υπερβολές και τις διατροφικές εξάρσεις. Για παράδειγμα το μήλο είναι ένα φρούτο, που προκαλεί κορεσμό και μας κάνει να μην πεινάμε.

Ταιριάζει με την υγεία μας. Για παράδειγμα όταν υπάρχουν προβλήματα θυρεοειδούς, διαβήτη, καρδιοαγγειακά, παχυσαρκία ή θέματα με το στομάχι και το έντερο, πρέπει να υπάρχει συνεννοήση του θεράποντα ιατρού μας με το Σύμβουλο διατροφής μας.

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!