• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Επιστημονική ομάδα

Επιστημονική ομάδα

θαλης κουστουμι μπορντο

Διατροφολογος Γλυφαδα - Διατροφολογος Μαρουσι

Θαλής Παναγιώτου

Ο Θαλής Παναγιώτου σπούδασε διατροφή και είναι πτυχιούχος του Canterbury University in England με μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική διατροφή. Από το 2005 έως και σήμερα μελετά διεξοδικά την επιστήμη του μίας και ήταν από τους πρώτους που ανέδειξε την βιταμίνη D ως «υπερόπλο υγείας» μαζί με άλλους έγκριτους επιστήμονες.

Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, του σακχαρώδη διαβήτη στην εφηβική και παιδική ηλικία, καθώς και σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης διατροφής με βασικό του μέλημα την πρόληψη έναντι της θεραπείας. Είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής με ένα διαφορετικό τρόπο που έως  σήμερα προσεγγίζεται.

Δηλαδή την εκπαίδευση της διατροφικής συμπεριφοράς και όχι του στερητικού συνδρόμου με ανορθόδοξα μοντέλα διατροφής που μακροπρόθεσμα θα μας οδηγήσουν στην αύξηση του σωματικού βάρους. Ανέκαθεν πίστευε, δίνοντας «αγώνα» μέχρι και σήμερα για να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του διαιτώμενου προάγοντας ένα σωστό, ισορροπημένο και ρεαλιστικό μοντέλο διατροφής χωρίς ειδικό ζύγισμα και ειδικές συνταγές, κάνοντας Skip στις στερητικές δίαιτες και δίνοντας βαρύτητα στην εξατομίκευση ενός προγράμματος που θα μας κρατήσει ενισχυμένο το κίνητρο της απώλειας βάρους.

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες συνέδρια, καθώς και έχει προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής σε πολλά από αυτά. Παράλληλα θεωρεί πως το πρόβλημα της παχυσαρκίας η άλλον ψυχογενών διαταραχών που συνδέεται με τη διατροφή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ολιστικό τρόπο. Επίσης συνεργάζεται με έγκριτους επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων που συνδέονται άρτια, ανάλογα τις ανάγκες και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενής.

Θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να μεταφέρει την εμπειρία του και σε άλλους τομείς, την τελευταία δεκαετία ανέπτυξε μαζί με την επιστημονική του ομάδα εταιρικές ενέργειες και διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, δημιουργώντας υγιεινά και γευστικά μενού σε γνωστές αλυσίδες εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Ο Θαλής Παναγιώτου αρθρογραφεί σε επιστημονικά έντυπα, με σκοπό την παροχή συμβουλών διατροφής για την βελτίωση της ζωής μέσα από την ισορροπημένη διατροφή και την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς προάγοντας τον σωστό τρόπο σκέψης για μια μόνιμη αλλαγή στην ζωή μας.  Παράλληλα προβαίνει σε συστηματική προβολή ως καλεσμένος σε έγκυρες τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιοφωνικούς σταθμούς παρέχοντας συμβουλές διατροφής. Είναι από τους πρώτους που ανέδειξε τα οφέλη της τροφής μέσω τηλεοπτικού σποτ.

Ο Θαλής Παναγιώτου και ομάδα του είναι σε θέση να αντιμετωπίσει διατροφικές καταστάσεις σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και έχοντας γνώμονα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και την αλλαγή στον τρόπο σκέψης για την τροφή.

Τo Διαιτολογικό Γραφείο του Θαλή Παναγιώτου δραστηριοποιείτε στα Νότια και Βόρεια Προάστια της Αττικής διατηρώντας Νόμιμη Διαιτολογική μονάδα.

ΈτοςΕνδεικτικά Σεμινάρια / Παρουσιάσεις
2019Ο ρόλος των βιολογικών προϊόντων στη σύγχρονη διατροφή
2016Τα οφέλη της Βιταμίνης D σε μια άλλη χώρα με τόση ηλιοφάνεια
2016Αθλητική διατροφή και ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής
2016Ο ρόλος της Βιταμίνης Β12
2016Ο ρόλος της διατροφής στην δυσκοιλιότητα
2015Ευερέθιστο έντερο και διατροφική αντιμετώπιση
2015Διατροφή και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων
2015Διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα
2015Σακχαρώδης διαβήτης και κύηση – πρόληψη και αντιμετώπιση
2014Επίδραση της πρόσληψης πρωτεΐνης και νατρίου στο μεταβολισμό των οστών
2014Διαβήτης και κοιλιοκάκη – διαιτητική αντιμετώπιση
2014Διατροφή και καρκίνος του μαστού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ