• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Συμβουλές Διατροφής Μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την Υγεία σου!

Συμβουλές Διατροφής μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την υγεία σου

Είναι Διαιτολόγοι με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος όσοι μεταδίδουν Διατροφικές Συμβουλές ;

 

Στην εποχή μας είναι γεγονός ότι η πρόσβαση στην γνώση υπάρχει παντού! Όπως και για όλα τα υπόλοιπα επιστημονικά και μη πεδία, έτσι και για τον τομέα της Διατροφής, υπάρχει παντού διαθέσιμη πληροφορία. Στο διαδίκτυο, σε περιοδικά, σε βιβλία, σε συνεντεύξεις και σε πολλές ακόμη πλατφόρμες.

Μάλιστα, το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται πολύ έντονο στην επιστήμη της Διατροφής. Η μαζική αυτή πληροφόρηση για θέματα περί Διατροφής, έχει ως συνέπεια  άτομα χωρίς το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο να μεταδίδουν Διατροφικές απόψεις και συμβουλές. Από μια φίλη μας, μέχρι τον γυμναστή ή και τον γιατρό μας.

 

Είναι επικίνδυνη η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες περί Διατροφής;

 

Η Διατροφή και η Επιστήμη γύρω από εκείνη έχουν διάφορους στόχους. Κάποιοι βασικοί είναι η προαγωγή μίας καλής κατάστασης υγείας, η πρόληψη ασθενειών και η διαχείριση του Σωματικού Βάρους .  Πέρα από την διατήρηση μίας καλής υγείας καθώς και την σωστή προσέγγιση του σωματικού βάρους, οι συμβουλές Διατροφής απευθύνονται και για την αντιμετώπιση διάφορων και ιδιαίτερων κλινικών περιπτώσεων.

Το παράδοξο είναι , λοιπόν, πως ενώ η Επιστήμη της Διατροφής είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Υγεία των ανθρώπων, είναι ταυτόχρονα ένα θέμα για το οποίο οι πληροφορίες που υπάρχουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι άφθονες, προσβάσιμες για όλους, αλλά χωρίς επιστημονικότητα και εγκυρότητα.

 

Διαιτολόγος και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος 6 scaled - Συμβουλές Διατροφής Μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την Υγεία σου!

 

Το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ευαισθησία. Η πρωτοβουλία ατόμων, χωρίς την απαραίτητη επιστημονική εκπαίδευση, να εκφέρουν άποψη και συμβουλές στον τομέα της Διατροφής μπορεί να αποβεί καταστροφική και επικίνδυνη. Ο κλάδος της Διατροφής είναι ένα τεράστιο, πολυπαραγοντικό, πολύπλοκο και συνεχώς αναπτυσσόμενο επιστημονικό πεδίο, όπου απευθύνεται με εξατομικευμένο τρόπο στον καθένα από εμάς.
Γι’ αυτό και θα πρέπει να αφήνεται μόνο στα χέρια ειδικών.

 

 

Όποιος δίνει συμβουλές διατροφής πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!

 

Οι διατροφικές συμβουλές πρέπει να δίνονται αποκλειστικά και μόνο από διαιτολόγους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι θέμα Υγείας!

 

Μην ντρέπεστε. Έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα όχι μόνο να ρωτήσετε τον διαιτολόγο στον οποίο εμπιστεύεστε την διατροφή σας για τις σπουδές του και για το εάν είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά και να ζητήσετε να δείτε την άδεια και το πτυχίο του.

Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είναι ένα συγκεκριμένο έντυπο το οποίο εκδίδει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας όπου ανήκει ο κάθε διαιτολόγος. Είναι υποχρεωτικό, με προεδρικό διάταγμα, κάθε διαιτολόγος που εξασκεί το επάγγελμα να έχει στην κατοχή του και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Ποιες αρμοδιότητες διακρίνουν έναν διαιτολόγο με άδεια ασκήσεως ;

 

Αυτό που διακρίνει έναν διαιτολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, έναντι των διάφορων προσώπων που μοιράζουν αυθαίρετες συμβουλές και απόψεις περί Διατροφής είναι η ευθύνη που έχει απέναντι στο άτομο που τον συμβουλεύεται. Ένας διαιτολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, οφείλει να διερευνήσει και να αξιολογήσει το  ιστορικό του καθενός και έπειτα να συνεχίσει με κατάλληλες και στοχευμένες συμβουλές. Μεταξύ άλλων,  διερευνά τα εξής:

 

 • Συνοδά νοσήματα και παθήσεις

 

 • Φαρμακευτική αγωγή

 

Διαιτολόγος και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος 3 scaled - Συμβουλές Διατροφής Μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την Υγεία σου!

 

 • Ιατρικές εξετάσεις

 

 • Κληρονομικό ιστορικό

 

 • Τρόπο ζωής

Συμβουλές Διατροφής μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την υγεία σου 4 scaled - Συμβουλές Διατροφής Μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την Υγεία σου!

 

 • Ιστορικό καπνίσματος

 

 • Δημογραφικά χαρακτηριστικά

 

 • Παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση νοσημάτων

 

 • Ανάλυση σύστασης σώματος

 

 • Συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων και γενικότερα διατροφικές συνήθειες

Συμβουλές Διατροφής μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την υγεία σου 1 scaled - Συμβουλές Διατροφής Μόνο με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Για την Υγεία σου!

 

 • Πεποιθήσεις και πολλά άλλα.

 

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να δεχόμαστε διατροφικές συμβουλές “στο πόδι” από φίλους, καθηγητές ή γυμναστές χωρίς να διερευνώνται όλα αυτά από τον κατάλληλο επιστήμονα υγείας, ο οποίος έχει αφιερώσει χρόνια ολόκληρα στη μελέτη της διατροφής;

 

Σύνοψη

 

Η επιστήμη της Διατροφής περιέχει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, το οποίο πρέπει να παρέχεται εξατομικευμένα στον καθένα, μέσα από συζήτηση με έναν επαγγελματία διαιτολόγο, που κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η πληροφορία η οποία έχει εξαπλωθεί, ιδιαίτερα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχει διαστρεβλωθεί χάριν του marketing, είναι ελλιπής ή ολοκληρωτικά λανθασμένη, ή είναι τόσο καθολική, με αποτέλεσμα να μην αναλογεί στις  ιδιαιτερότητες του καθένα. Και επειδή η διατροφή μας αντικατοπτρίζει την υγεία μας και έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτήν,  πρέπει να της δώσουμε την αξία που χρειάζεται.

 

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!