Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το πιο υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο νηστίσιμο πιάτο εμπνευσμένο από τον σεφ της επιστημονικής μας ομάδας, Φώτη Παπαγεωργίου.
Για 2 μερίδες θα χρειαστείτε τα εξής υλικά: |
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού καρυ
- 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 4 κ.σ. γάλα καρύδας
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 μικρό ματσάκι κόλλιανδρο, ψιλοκομμένο
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο Βήμα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Πλύντε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις στην μέση. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
Αλείψτε τις γλυκοπατάτες με λίγο λάδι. Προσθέστε το αλάτι ,πιπέρι, κανέλα και γαρύφαλλο και στη συνέχεια καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
2ο Βήμα
Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τες να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια, πιέστε απαλά το κέντρο φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα για να χωρέσουν οι γαρίδες.
3ο Βήμα
Σε ένα μπολάκι βάλτε τις γαρίδες 1 κ.γ. λάδι και προσθέστε την σκόνη σκόρδο, την πάπρικα, το κάρυ και ανακάτεψέ καλά.
Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.γ. λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις μαριναρισμένες γαρίδες, μαγειρέψετε για 1 λεπτό την κάθε πλευρά και προσθέστε το γάλα καρύδας, 1 πρέζα αλάτι και 1/2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη. Με το που πάρει βράση κλείστε την φωτιά και τοποθετήστε τις γαρίδες με την σάλτσα στις γλυκοπατάτες.
4ο Βήμα
Τελευταίες κινήσεις είναι να :
Προσθέστε το αβοκάντο σε κύβους.
Τοποθετήστε τις γαρίδες επάνω στις γλυκοπατάτες,
Ρίξτε την κρέμα καρύδας και για γαρνίρισμα προσθέστε φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.
Σύγχρονα Προγράμματα Διατροφής
Ολοκληρωμένη επιστημονική μεθοδολογία για μόνιμα αποτελέσματα.
Δείτε όλα τα προγράμματα διατροφής και
επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.