• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ;

Ζευγαρια και διατροφή
Ζευγαρια και διατροφή - Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ;

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ  ΑΝ

 • Μπορούσατε να υιοθετήσετε με το άλλο σας μισό έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μαζί;
 • Είχατε την υποστήριξη για αλλαγή στον τρόπο σκέψης για το φαγητό και στη διατροφή;
 • Ακολουθούσατε ένα κοινό πλάνο διατροφής με τον σύντροφο σας, με εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση;

Ο καθένας από εμάς έχει προσπαθήσει τουλάχιστον μια φορά να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διατροφής, προσπαθώντας να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος. Πολλοί διαπιστώνουν αρκετά νωρίς πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν κάποια διατροφή ή δίαιτα με αποτέλεσμα να παρατάνε στη μέση κάθε προσπάθεια για μείωση βάρους.

Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται πως τείνουμε να αποκτάμε τις ίδιες συνήθειες και ενδιαφέροντα με τους ανθρώπους πού έχουμε γύρω μας. Πιο συγκεκριμένα οι διατροφικές συνήθειες ενός ζευγαριού επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό ειδικότερα όταν η σχέση αποκτήσει μεγαλύτερη οικειότητα με το πέρασμα του χρόνου.

“Σίγουρα οι πιθανότητες επιτυχίας είναι το μόνο σίγουρο,
όταν το κίνητρο &  ο στόχος στο ζευγάρι είναι κοινός
όλα μπορούν να γίνουν!”


Γιατί ένα ζευγάρι να ξεκινήσει μαζί διατροφή;

Τα ζευγάρια που έχουν την ανάγκη να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής, είναι καλύτερο να ξεκινήσουν μαζί αυτή την προσπάθεια.
Το να ξεκινήσετε μαζί ως ζευγάρι μια δίαιτα ίσως να είναι πιο εύκολη υπόθεση απ’ όσο πιστεύετε καθώς ενισχύεται περισσότερο η αμοιβαία υποστήριξη και η  θέληση για αλλαγή των διατροφικών συνηθειών. Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν ένα άτομο να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διατροφής είναι :

 • η ψυχολογία,
 • η υπομονή,
 • ο βαθμός ετοιμότητας,
 • η προσήλωση στο στόχο
 • το κίνητρο,
 • η θέληση για αλλαγή και αυτοβελτίωση

Όταν το ζευγάρι ξεκινάει μαζί τη διατροφή, ο ένας επηρεάζει τον άλλον θετικά έχοντας ένα κοινό κίνητρο. Όταν το κίνητρο και ο στόχος είναι κοινός, οι διατροφικές συνήθειες του ζευγαριού βελτιώνονται, παρατηρείται περισσότερη πειθαρχία στο νέο διατροφικό πλάνο  καθώς και αλλαγή στο τρόπο ζωής.

Το ζευγάρι χάνει κιλά  με το ίδιο ρυθμό;

Η απάντηση είναι όχι. Μια βασική παράμετρος είναι πόσα κιλά θα πρέπει να χάσει το κάθε άτομο. Όσο περισσότερο είναι το υπερβάλλον βάρος που πρέπει να χαθεί, τόσο περισσότερο καιρό χρειάζεται συνήθως. Επίσης είναι σημαντικό να έχετε υπομονή καθώς η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα η ίδια και σταθερή, μπορεί μια εβδομάδα να δείτε μια μείωση της τάξης του 1 kg και μια άλλη 0.5kg.  

Οι άνδρες τείνουν να χάνουν περισσότερα και πιο γρήγορα κιλά σε σχέση με τις γυναίκες. Η εκ γενετής αυξημένη μυϊκή μάζα που έχει ο άνδρας συγκριτικά με τη γυναίκα τον κάνει να έχει καλύτερο και πιο γρήγορο μεταβολισμό. Ο στόχος δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους, αλλά η αλλαγή του τρόπου ζωής σας.

Από την άλλη πλευρά δεν αρκεί μόνο μια διαιτητική παρέμβαση για να επιτευχθεί ο διατροφικός στόχος. Η συστηματική άσκηση θα πρέπει να ενταχθεί σε εβδομαδιαία βάση ώστε να βοηθήσει στη σωστή μείωση σωματικού βάρους και λίπους. Επίσης, όταν γυμναζόμαστε συστηματικά βελτιώνεται η διάθεση, η  στάση του σώματος και η αυτοπεποίθησης μας.

Η διατροφή είναι κοινή;

Η διατροφική προσέγγιση για να έχει αποτέλεσμα και επιτυχία  θα πρέπει να είναι εξατομικευμένη καθώς οι ενεργειακές ανάγκες διαφέρουν κατά πολύ ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας. Το διατροφικό πλάνο παρόλο αυτά μπορεί να είναι κοινό, με κοινές διατροφικές επιλογές, με ρεαλιστικό διατροφικό πλάνο, χωρίς στερήσεις, χωρίς ζύγισμα του φαγητού, χωρίς ειδικές και δύσκολες συνταγές. Συνεπώς το κάθε άτομο καταναλώνει συγκεκριμένη μερίδα φαγητού με σκοπό να επέλθει η μείωση βάρους. Ένας υγιής εβδομαδιαίος ρυθμός για απώλειας βάρους είναι  περίπου 0,5 ως 1 κιλό.

Ζευγάρι και Διατροφή: Τι θα πρέπει να προσέχουμε;

 • Μέγεθος μερίδας.

 Η γυναίκα συνήθως έχει λιγότερες ενεργειακές ανάγκες από τον άνδρα. Το μέγεθος της μερίδας της γυναίκας σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να είναι πιο μικρή σε σχέση με του άντρα.

Ο ένας θα πρέπει να ενθαρρύνει τον άλλο συνεχώς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών που κάνουν διατροφή μαζί καταφέρνουν και φτάνουν επιτυχώς στο στόχο τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Αυτή η κοινή προσπάθεια απαιτεί μεγάλη προσήλωση, αλληλοϋποστήριξη  και αλληλοκατανόηση.

 • Καλοπροαίρετος ανταγωνισμός.

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας δημιουργείται ένας υγιής και πάνω απ’ όλα ένας καλοπροαίρετος ανταγωνισμός. Το ζευγάρι επιθυμεί να αδυνατίζει και να παρατηρεί πρόοδο του.

 • Μαγειρέψτε μαζί τα γεύματα σας.

Η κοινή προετοιμασία των γευμάτων θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά στο στόχο σας αλλά και ως ζευγάρι καθώς είναι μια δημιουργική κι αγχολυτική διαδικασία για τους περισσότερους.

 • Κάντε λίστα πριν πάτε για ψώνια.

Δημιουργήστε μια λίστα με τα ψώνια σας, η οποία να είναι βασισμένη στο κοινό πλάνο διατροφής καθώς και στις εξατομικευμένες προτιμήσεις του καθενός.

 • Προσοχή στα κοινωνικά γεύματα.

Θα πρέπει να είστε εγκρατείς και προσεκτικοί με τις ποσότητες και την επιλογή πιάτων όταν βρίσκεστε σε έξοδο για φαγητό ή ποτό. Η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να είναι περιορισμένη μέσα στην εβδομάδα, καθώς τα αλκοολούχα ποτά αποδίδουν αρκετές κενές θερμίδες.

Άλλο ένα “ζευγάρι επιτυχίας” που μπορεί να φέρει 100% επιτυχία στο τελικό σας στόχο είναι να ξεκινήσετε γυμναστική ή κάποιο άλλο είδος άσκησης μαζί με μια φίλη σας ή φίλο σας. Η θετική επιρροή από τους φίλους μας έχει πάντα σημαντική θέση στη ζωή μας.

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!