• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Personal trainer. Γυμναστής ή Διατροφολόγος σου;

γιατι ο personal trainer δεν μπορει να ειναι διατροφολογος

Personal trainer vs Διατροφολόγου

Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής

Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μάς έχουν οδηγήσει να προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα. Έτσι όταν μπορούμε να συνδυάζουμε τις ιδιότητες δύο ανθρώπων σε μία, δε θα πούμε εύκολα όχι. Για να μπούμε κατευθείαν στο θέμα μας, υπάρχουν πολλοί personal trainers που δίνουν και συμβουλές διατροφής. Ποια είναι η γνώμη μας γι’ αυτό; Μόνο όταν ο προπονητής σου έχει επιστημονική γνώση, θα πεις το «ναι». Αλλα γιατί ο personal trainer δε μπορεί να είναι κι ο διατροφολόγος σου

Έχει γνώσεις και σπουδές διατροφής ένας προσωπικός γυμναστής;

Στην περίπτωση που ένας προσωπικός γυμναστής έχει γνώσεις και σπουδές διατροφής, τότε ναι έχετε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Αν όμως το ένα από τα δύο δεν ισχύει και η γνώση δεν είναι γνώση, αλλά αποτέλεσμα μίας προσωπικής εμπειρίας τότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Άλλωστε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση, αξίζει το χρόνο και την προσοχή μας!
Το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου υποστηρίζει τακτικά πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή της συστηματικής άσκησης στο καλλίγραμμο σώμα, στην καλή υγεία, την ενέργεια και την επιθυμητή φυσική κατάσταση. Ο συνδυασμός της διατροφής με την άσκηση παρέχει το ιδανικό αποτέλεσμα. Το 70% είναι ζήτημα διατροφής και το 30%- ποσοστό καθόλου μικρό- έχει να κάνει με τη γυμναστική η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υποστηρίξει την αποτελεσματικότητα μίας διατροφής.

Να έχεις τον personal trainer κοντά σου και τον διατροφολογο «κοντύτερα»

Ένας personal trainer λοιπόν, θέλουμε να είναι κοντά μας και να δίνει τις εξατομικευμένες συμβουλές του. Μέσα σε αυτές εντάσσονται και ορισμένα χρήσιμα tips για τα σνακ και γεύματα πριν ή μετά την προπόνηση. Όμως για να έχουμε τόσο την ευχαρίστηση του οπτικά ωραίου αποτελέσματος, όσο και τη χαρά της μακροπρόθεσμα καλής υγείας πρέπει οι επιστήμες να συνδυάζονται και οι ρόλοι να είναι ξεκάθαροι. Γι’ αυτό συστήνουμε να προπονούμαστε με τους ειδικούς και να ακολουθούμε τη διατροφή που μας δίνει εξατομικευμένα ένας Διαιτολόγος Διατροφολόγος.
Προσοχή! Το ίδιο ισχύει και για τα συμπληρώματα διατροφής. Πρώτα ρωτάμε τον γιατρό μας, τον διαιτολόγο- διατροφολόγο και τον φαρμακοποιό μας και μετά προχωράμε στη χορήγηση. Κάθε ασκησιολόγιο, διαιτολόγιο όπως και κάθε συνταγή/ χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής πρέπει να είναι απολύτως εξατομικευμένα.
Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!