Οι υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν την έντονη επιθυμία μας για ένα δροσερό γλύκισμα. Αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεση σου δοκίμασε το σπιτικό σορμπέ πεπόνι με λιγότερη ζάχαρη.
ΥΛΙΚΑ για σπιτικό σορμπέ πεπόνι
Θα χρειαστείς:
1 πεπόνι
120 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
20 γρ. στέβια σε σκόνη
χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες το πεπόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να παγώσει τελείως.
2. Φτιάχνουμε σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη στέβια και το λεμόνι.
3. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4. Τα παγωμένα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι π σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
EXTRA TIP: Προσθέστε μικρά κομμάτια από φρέσκο πεπόνι πάνω από το σορμπέ σας.
Σύγχρονα Προγράμματα Διατροφής
Ολοκληρωμένη επιστημονική μεθοδολογία για μόνιμα αποτελέσματα.
Δείτε όλα τα προγράμματα διατροφής και
επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.