• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Vegan Cheesecake New York !

vegan cheesecake

8 μερίδες  προετοιμασία 15 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ για vegan cheesecake:

Βάση  μπισκότου

  • 250 gr Vegan Cookies
  • 3/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή βούτυρο vegan
  •  1 κ.γ.  κανέλα σκόνη

 

Kρέμα vegan τυριού

  • 1 kg Τυρί tofu ή vegan τυρί κρέμα
  • 400 ml κρέμα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι μέλι ή 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη 200 gr
  • 5 κ.σ. cornstarch (άμυλο αραβόσιτου)
  • 1 κ.σ. βανίλια σε υγρή μορφή
  •  ξύσμα από 1 lime και το χυμό του

 

Σάλτσα φράουλας

  • 500 gr   φρέσκιες φράουλες
  • 2 κ.σ. cornstarch (άμυλο αραβοσίτου) διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κ.σ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βήμα 1ο

για τη βάση  μπισκότου

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους  180°C. Σε ένα  ταψί – φόρμα (20cm) με αποσπώμενη βάση, λαδώνουμε την βάση και τα τοιχώματα και προσθέτουμε αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τώρα το λάδι καρύδας ή το vegan βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα του μπισκότου στο ταψί μας και πιέζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σταθερή βάση στο κάτω μέρος της φόρμας.

 

 

Step 2

για την κρέμα  τυριού 

Σε ένα μπολ  βάζουμε  το τυρί TOFU ή το vegan τυρί και με ένα μίξερ χειρός το χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Στην συνέχεια, αναμειγνύουμε την κρεμά καρύδας, το μέλι, το cornstarch (άμυλο αραβοσίτου), τη βανίλια και το χυμό-ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Step 3

  • Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στη φόρμα, πάνω από  τη βάση μπισκότου, απλώνοντας ομοιόμορφα.
  • Καλύπτουμε την φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθετούμε την φόρμα του cheesecake σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίχνουμε περίπου 1 κούπα ζεστού νερού στο ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί που έχει μέσα τη φόρμα cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Στην συνέχεια σε σβηστό φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να «καθίσει» για 30 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε με προσοχή τη φόρμα cheesecake από το ταψί με το νερό. Βγάζουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και το τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες.

Step 4

για την σάλτσα φράουλας

  • Σε ένα μίξερ πολτοποιούμε τις φράουλες. Ρίχνουμε  αυτό τον πουρέ από τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε για 1 λεπτό.
  • Διαλύουμε το άμυλο αραβοσίτου σε λίγο νερό και μετά ανακατέψτε στον πουρέ φρούτων. Βράζουμε ξανά, ανακατεύοντας με προσοχή για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει, και μετά το περιχύνουμε  στο vegan cheesecake μας.

 

Έτοιμο για σερβίρισμα το vegan cheesecake 

 

 

 

Φώτης Παπαγεωργίου Σεφ Φώτογραφίαα

Από τον Φώτη Παπαγεωργίου, σεφ της επιστημονικής ομάδας του Διαιτολογικού Γραφείου Θαλή Παναγιώτου.