Υλικά για 10 με 12 κομμάτια
Για το μείγμα brownies:
- 2 ώριμα αβοκάντο, μεσαίου μεγέθους
- 2 μεγάλα αυγά
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη χωρίς θερμίδες 100 γρ
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας η ηλιέλαιο
- ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου 50γρ
- ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο 45γρ
- 2 κουταλιές της σούπας peanut butter
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ⅓ κουταλάκι αλάτι
- ½ φλιτζάνι σοκολατα 100γρ κομμένη σε μικρά κομματάκια χωρίς ζάχαρη
Η πρόταση του σεφ μας Φώτη Παπαγεωργίου είναι να προσθέσετε 1/2 κ.γ ταμπάσκο για να δώσει παραπάνω ένταση.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 2 ώριμα αβοκάντο
- ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη χωρίς θερμίδες
- 1 κουταλιά της σουπας ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για την βάση των brownies
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
- Τοποθετήστε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπολ και λιώστε την σε μέτρια φωτιά πάνω σε μια κατσαρόλα γεμάτη με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει (μπεν-μαρι) ή στα μικροκύματα
- Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά που έχετε στο μίξερ.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα στην βάση για να μην κολλήσει κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε το brownies για περίπου 23-25 λεπτά.
Για την επικάλυψη σοκολάτας :
- Προσθέστε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας καλύψτε το brownie από πάνω με την επικάλυψη σοκολάτας που μόλις φτιάξατε.
- Κόψτε το brownie σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Σύγχρονα Προγράμματα Διατροφής
Ολοκληρωμένη επιστημονική μεθοδολογία για μόνιμα αποτελέσματα.
Δείτε όλα τα προγράμματα διατροφής και
επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.