• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Brownies με αβοκάντο. Μπορείτε να αντισταθείτε;

brownie με αβοκάντο

Υλικά για 10 με 12 κομμάτια 

Για το μείγμα brownies:

  • 2 ώριμα αβοκάντο, μεσαίου μεγέθους
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη χωρίς θερμίδες  100 γρ
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας η ηλιέλαιο
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου 50γρ
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο 45γρ
  • 2 κουταλιές της σούπας peanut butter
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ⅓ κουταλάκι αλάτι
  • ½ φλιτζάνι σοκολατα  100γρ κομμένη σε μικρά κομματάκια χωρίς ζάχαρη

Η πρόταση του σεφ μας Φώτη Παπαγεωργίου είναι να προσθέσετε 1/2 κ.γ ταμπάσκο για να δώσει παραπάνω ένταση.

Για την επικάλυψη σοκολάτας 

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη χωρίς θερμίδες
  • 1 κουταλιά της σουπας ηλιέλαιο  ή λάδι καρύδας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση 

Για την βάση των brownies

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
  2. Τοποθετήστε τα κομμάτια σοκολάτας σε  μπολ και λιώστε την σε μέτρια φωτιά πάνω σε μια κατσαρόλα γεμάτη με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει (μπεν-μαρι) ή στα μικροκύματα
  3. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά  σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Μόλις λιώσει η σοκολάτα,  αναμιγνύουμε  με τα υπόλοιπα υλικά που έχετε στο μίξερ.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα στην βάση για να μην κολλήσει κατά το ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε το brownies για περίπου 23-25 λεπτά.

Για την επικάλυψη σοκολάτας :

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μίξερ  και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  2. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας καλύψτε το brownie από πάνω με την επικάλυψη σοκολάτας που μόλις φτιάξατε.
  3. Κόψτε το brownie σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.