Σε μία κατσαρόλα προσθέστε το άγριο ρύζι, το ζωμό, τα καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κάτσει σκεπασμένη με καπάκι ή πετσέτα για 10 λεπτά.
Όσο ψήνεται το ρύζι, προσθέστε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει τη γλυκοπατάτα, περίπου 10 λεπτά.
Ρίξτε τα κράνμπερι, τα κάστανα και τα πεκάν στο τηγάνι και αφήστε τα να ζεσταθούν για 2 λεπτά και αλατοπιπερώστε.
Προσθέστε τα λαχανικά στο αφράτο ρύζι και ανακατέψτε καλά.
Γεμίστε με προσοχή τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο.
Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.