• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Γέμιση για γαλοπούλα με άγριο ρύζι, cranberries και κάστανα

Γέμιση γαλοπούλας με άγριο ρύζι cranberries και κάστανα
Γέμιση γαλοπούλας με άγριο ρύζι cranberries και κάστανα 500x500 - Γέμιση για γαλοπούλα με άγριο ρύζι, cranberries και κάστανα

Γέμιση για γαλοπούλα με άγριο ρύζι, cranberries και κάστανα

Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 50 mins
Servings 8
Calories 313 kcal

Ingredients
  

  • 2 φλ. άγριο ρύζι
  • 3,5 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κ.γ. μιξ καρυκευμάτων
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2-3 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα cranberries
  • 1/2 φλ. πεκάν ψιλοκομμένα
  • 1 φλ βρασμένα κάστανα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Instructions
 

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέστε το άγριο ρύζι, το ζωμό, τα καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κάτσει σκεπασμένη με καπάκι ή πετσέτα για 10 λεπτά.
  • Όσο ψήνεται το ρύζι, προσθέστε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει τη γλυκοπατάτα, περίπου 10 λεπτά.
  • Ρίξτε τα κράνμπερι, τα κάστανα και τα πεκάν στο τηγάνι και αφήστε τα να ζεσταθούν για 2 λεπτά και αλατοπιπερώστε.
  • Προσθέστε τα λαχανικά στο αφράτο ρύζι και ανακατέψτε καλά.
  • Γεμίστε με προσοχή τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο.
  • Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.