• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Πρώτη φορά στον Διαιτολόγο: Συχνές ερωτήσεις

thumb svpxdigw 1200x389 1

Είναι μία σημαντική “πρώτη φορά” στη ζωή μας, αφού για να φτάσουμε να χτυπήσουμε την πόρτα ενός διαιτολόγου- διατροφολόγου σημαίνει πως έχουμε πάρει μία απόφαση για τη βελτίωση της υγείας και καθημερινότητάς μας.

Επίσης συχνά οδηγούμαστε σ’ ένα Διαιτολογικό Γραφείο, γιατί κάτι δε μας αρέσει στη σιλουέτα μας ή στο πως νιώθουμε. Για παράδειγμα η κόπωση, η έλλειψη ενέργειας και καλής διάθεσης είναι συμπτώματα που έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή που επιλέγουμε. Οπότε σε κάθε περίπτωση, η πρώτη συνεδρία σ’ ένα διαιτολόγο είναι υψηλής αξίας και καθοριστική για το πως αντιμετωπίζουμε τη διατροφή μας στο μέλλον.

Τι πρέπει να γνωρίζεις όταν θα κλείσεις την πρώτη συνεδρία

Πριν επισκεφθείς για πρώτη φορά ένα Διαιτολογικό Γραφείο, θα πρέπει να γνωρίζεις ποιος είναι ο προσωπικός στόχος που έχεις θέσει. Στη συνέχεια φρόντισε να ενημερωθείς αναλυτικά για τις υπηρεσίες του Γραφείου, αλλά και την εμπειρία του ανθρώπου που θα σε αναλάβει.

Σημαντικά είναι ακόμη να έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε αυτή την πρώτη συνεδρία, θετική διάθεση να ακούσεις πράγματα που μπορεί να μη σου είναι τόσο ευχάριστα (π.χ. μία αλλαγή που πρέπει να κάνεις στην καθημερινότητά σου, όπως είναι η συστηματική άσκηση) και φυσικά να έχεις κάνει τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις (αν δεν τις έχεις ήδη κάνει, θα σε συμβουλέψει κατάλληλα ο ειδικός).

Οι πιο συχνές ερωτήσεις στο διαιτολόγο
  1. Πόσο γρήγορα μπορώ να χάσω κιλά;
  2. Πόσο λάδι ή dressing μπορώ να βάλω στις σαλάτες μου;
  3. Πόσο συχνά και τι είδους αλκοόλ επιτρέπεται να πίνω;
  4. Θα έχω ελεύθερη μέρα;
  5. Μπορώ να πίνω τον καφέ μου όπως θέλω;
  6. Πόσες φορές πρέπει να γυμνάζομαι την εβδομάδα;
  7. Πόσα γεύματα την ημέρα να καταναλώνω;

Οι απαντήσεις τώρα, παρόλο που στο Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου υποστηρίζουμε την εξατομίκευση της διατροφής, είναι:

 

1. Πόσο γρήγορα μπορώ να χάσω κιλά;

Το ιδανικό είναι 2- 4 kg τον μήνα.

2. Πόσο λάδι ή dressing μπορώ να βάλω στις σαλάτες μου;

Προτιμούμε το παρθένο ελαιόλαδο σε μία μετρημένη ποσότητα και φτιάχνουμε δικό μας dressing με βασικά υλικά τα ελαιόλαδο, μουστάρδα, μπαλσάμικο, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά, μέλι. Προσέχουμε ιδιαίτερα τι περιλαμβάνουν τα dressing στις σαλάτες που απολαμβάνουμε εκτός σπιτιού. Το ίδιο ισχύει και για τις μαρινάδες.

3. Πόσο συχνά και τι είδους αλκοόλ επιτρέπεται να πίνω;

Συστήνεται η η κατανάλωση τριών αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα (το περισσότερο). Επιτρέπονται η μπύρα και το κρασί. Αν προτιμάτε τα cocktails, φροντίστε να απολαμβάνετε ένα την εβδομάδα.

4. Θα έχω ελεύθερη μέρα;

Λέμε ναι στην ελευθερία αλλά για ένα γεύμα την εβδομάδα και όχι μία ολόκληρη μέρα. Το γεύμα αυτό μπορεί να είναι ολοκληρωμένο, με κυρίως γεύμα, σαλάτα, γλυκό και ένα ποτήρι κρασί. Όπως ακριβώς το καταναλώνουμε σ’ ένα εστιατόριο.

5. Μπορώ να πίνω τον καφέ μου όπως θέλω;

Μπορούμε να πίνουμε 2- 3 καφέδες την ημέρα αλλά αποφεύγουμε το αφρόγαλο και τη διπλή δόση γάλακτος ενώ αντικαθιστούμε τη λευκή ζάχαρη με καστανή.

6. Πόσες φορές πρέπει να γυμνάζομαι την εβδομάδα;

Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η ισορροπημένη διατροφή έχει εντυπωσιακότερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με τη συστηματική άσκηση.

7. Πόσα γεύματα την ημέρα να καταναλώνω;

Ο κανόνας των μικρών και συχνών γευμάτων είναι ο αγαπημένος μας. Καταναλώνουμε πέντε γεύματα την ημέρα, τρία κυρίως και δύο ενδιάμεσα.

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!