• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Ψυχολογία και σωματικό βάρος: ο ρόλος της Διατροφής κι η σχέση τους

Το πως βλέπεις τον εαυτό σου επηρεάζει και το σώμα σου

Ψυχολογία και σωματικό βάρος:

Ο στόχος του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι να μιλήσουμε για την ψυχολογία γενικότερα, αλλά μόνο σε σχέση με το σώμα μας.

Το πως βλέπεις τον εαυτό σου επηρεάζει και το σώμα σου - Ψυχολογία και σωματικό βάρος: ο ρόλος της Διατροφής κι η σχέση τους
ψυχολογία και σωματικό βάρος
Και ο απώτερος σκοπός;

Να γίνουμε όπως μας φανταζόμαστε!

Δες τη μεγάλη εικόνα

Πριν ξεκινήσεις μία διατροφή, καλείσαι να αποφασίσεις. Η ψυχολογία και το σωματικό βάρος είναι αλληλένδετες. Χωρίς αποφασιστικότητα και θέληση, είναι σίγουρο πως η δίαιτά σου θα κρατήσει λίγες μόνο ημέρες και το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό.

Αν όμως η θέλησή σου γίνει ισχυρή και εσύ φανταστείς τη μεγάλη εικόνα που θέλεις να φτιάξεις σταδιακά, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Προσοχή όμως, όταν λέμε “μεγάλη εικόνα” εννοούμε κάτι το εφικτό.

Το πόσο πραγματικός λοιπόν είναι ο στόχος σου, καθορίζεται αρχικά από το χρόνο που δίνεις στον εαυτό σου. Όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώσεις σ’ ένα όνειρό σου, τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητά σου έρχεται. Κάνε focus στην ψυχολογία και σωματικο βάρος σου.

 

Κάνε focus σ’ εσένα
Συχνά ψάχνουμε στους γύρω μας το πως θέλουμε να γίνουμε, αλλά και το πως θα το πετύχουμε. Τότε είναι όμως που χάνουμε την εξατομίκευση, μία παράμετρο που αποτελεί αξία για τη διατροφή. Εστίασε σ’ εσένα, είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία και το σωματικό βάρος. Στις δικές σου ανάγκες, στους δικούς σου στόχους, στη δική σου καθημερινότητα. Ζήτησε μία εξατομικευμένη διατροφή με βάση το βάρος, το ύψος, την ηλικία, τη φυσική κατάσταση, το βασικό μεταβολικό ρυθμό σου.
 
Σταμάτησε τις ενοχές και απόλαυσε το φαγητό
Η δίαιτα για να πετύχει, πρέπει να είναι απολαυστική και όχι στερητική. Η απόλαυση έχει και κάποιες εξαιρέσεις από τους κανόνες. Τι σημαίνει αυτό; Μην αποκλείεις τη ζάχαρη ή το γλυκό με στέβια από τη διατροφή σου. Και τι έγινε αν ένα Σαββατοκύριακο σε μία γιορτή φας κάτι παραπάνω; Προσπάθησε να μη λειτουργήσεις με τύψεις και να ταλαιπωρήσεις μετά τον εαυτό σου είτε με στέρηση στο φαγητό είτε με υπερβολική άσκηση.
 
Αγάπησε το σώμα σου
Ναι το έχεις ακούσει πολλές φορές, αλλά το αγαπάς πραγματικά το σώμα σου; Αν ναι, τότε θα θέλεις να το φροντίσεις με καλή και ποιοτική διατροφή. Δε θα σε νοιάζει μόνο η εικόνα του αλλά και η υγεία του. Τόσο η σωματική όσο και η ψυχική. Φρόντισε να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις για εσένα και τη σιλουέτα σου, σε κίνητρο για αλλαγές στη διατροφή και τη ζωή, σε σεβασμό και αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις. Και τότε, ναι, θα καταφέρεις να έχεις το καλλίγραμμο σώμα που θέλεις και μάλιστα για όσο ζεις…
 
 
 
 

Ο Διατροφολόγος Διαιτολόγος Θαλής Παναγιώτου αρθρογραφεί σε επιστημονικά έντυπα, με σκοπό την παροχή συμβουλών διατροφής για την βελτίωση της ζωής μέσα από την ισορροπημένη διατροφή και την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς προάγοντας τον σωστό τρόπο σκέψης για μια μόνιμη αλλαγή στην ζωή μας.  Παράλληλα προβαίνει σε συστηματική προβολή ως καλεσμένος σε έγκυρες τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιοφωνικούς σταθμούς παρέχοντας συμβουλές διατροφής.

Το Διαιτολογικό Γραφείο του Θαλή Παναγιώτου και η επιστημονική του ομάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει διατροφικές καταστάσεις σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και έχοντας γνώμονα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και την αλλαγή στον τρόπο σκέψης στο φαγητό.

Τo Διαιτολογικό Γραφείο του Θαλή Παναγιώτου δραστηριοποιείτε στα Νότια στη Γλυφάδα και Βόρεια Προάστια της Αττικής στο Μαρούσι διατηρώντας Νόμιμη Διαιτολογική μονάδα.

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!