• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο, μετά το Καλοκαίρι: Ποια είναι η αξία του;

1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο, μετά το Καλοκαίρι Ποια είναι η αξία του;

 

1ο Ραντεβού με τον Διαιτολόγο για την νέα σεζόν: Συχνή και λάθος κίνηση η αναβολή του!

 

Κάτι που παρατηρείται συχνά κατά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι να καθυστερείται, ή μάλλον να αναβάλλεται, η  επίσκεψή στον διαιτολόγο, πιστεύοντας οτι πρώτα πρέπει να χαθούν κάποια κιλά που ενδεχομένως άφησαν πίσω τους οι καλοκαιρινές διακοπές και μετά να μας επισκεφτείτε. Αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό σας, αλλά δεν αποτελεί σωστή κίνηση και σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε γιατί.

 

Σκεφτείτε απλά ..

 

Είναι δυνατόν να πηγαίνουν μόνο οι καλοί μαθητές στο σχολείο;

 

Στο σχολείο πάνε όλοι οι μαθητές με σκοπό να μάθουν! Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον διαιτολόγο.

 

Πότε το ραντεβού με τον Διαιτολόγο είναι σημαντικό ;

 

Γενικότερα και όχι μόνο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι έχουν την άποψη πως η επίσκεψη στον διαιτολόγο πρέπει να συμβαίνει και έχει αξία μόνο όταν έχει πάει καλά η προσπάθεια του κάθε ατόμου, ενώ αντίθετα να αποφεύγεται/αναβάλλεται/ακυρώνεται όταν δεν έχει πάει όπως θα θέλαμε.

 

Δεν πάω στον δαιτολόγο μου όταν όλα πάνε καλά, τότε ίσως να μην χρειάζεται καν να πάω. Το κομβικό σημείο, στο οποίο πρέπει σίγουρα να πάω είναι όταν υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση, απορίες για να πάρουν απάντηση, λάθη για να διορθωθούν.  Έτσι, λοιπόν, και η περίοδος μετά τις διακοπές, όπου πρόκειται για μία περίοδο που ενδεχομένως έχουμε πάρει βάρος ή ακόμη και το ότι έχουμε αποπροσανατολιστεί από το πρόγραμμα μας, είναι πολύ σημαντική και άξια για να συζητηθεί με τον διαιτολόγο σας.

 

1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο μετά το Καλοκαίρι Ποια είναι η αξία του 300x200 - 1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο, μετά το Καλοκαίρι: Ποια είναι η αξία του;

 

 

Εκεί είναι που πρέπει σίγουρα να πάμε στον διαιτολόγο μας, ώστε να θέσουμε ξανά στόχους για την νέα σεζόν και να μπούμε ξανά σε τροχιά επιτυχίας!

 

Το 1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο μετά το καλοκαίρι!

 

1) Διαμορφώνουμε την στοχοθεσία της νέα σεζόν!

 

Είναι πολύ σημαντικό οι στόχοι μας να είναι οι σωστοί! Τι εννοούμε με αυτό; Αυτό πρακτικά σημαίνει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, ρεαλιστικοί και φυσικά εξατομικευμένοι στόχοι. Το να θέσουμε στόχους με τον διαιτολόγο μας είναι το ήμισυ του παντός για την επιτυχία και απο μόνο του μπορεί να αποτελέσει κίνητρο αλλαγής για την νέα σεζόν.

 

 

2) Αξιολογούμε την σωματική κατάσταση με τις κατάλληλες μετρήσεις.

 

Οι μετρήσεις μετά τις διακοπές είναι αρκετά βοηθητικές, έτσι ώστε να αξιολογήσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα μας μετά την ενδεχόμενη “διακοπή” απο άσκηση και διατροφή. Με γνώμονα αυτές και τις αναλυτικής συζήτησης με τον διαιτολόγο λαμβάνεται και η απόφαση για το πώς θα δουλέψει η συνεργασία σας την νέα σεζόν.

 

Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις ατόμων για τα οποία η πραγματοποίηση μετρήσεων, ιδιαίτερα όταν έχουν αποπροσανατολιστεί από το πρόγραμμα διατροφής τους ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκαλεί δυσάρεστα και αρνητικά συναισθήματα, όπως η πίεση και το άγχος. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν υποχρεώνεται να μετρηθεί, από την στιγμή που δεν το επιθυμεί.

 

1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο μετά το Καλοκαίρι Ποια είναι η αξία του 2 300x200 - 1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο, μετά το Καλοκαίρι: Ποια είναι η αξία του;

 

 

Είναι αρκετές οι φορές που μεταφέρουμε το ζύγισμα και τις μετρήσεις συνολικά στο επόμενο ραντεβού, ενώ εστιάζουμε σε άλλα θέματα και στην οργάνωση για την νέα σεζόν.

 

3) Λύνουμε προβλήματα/απορίες & Αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια.

 

Στο μυαλό πολλών ο διαιτολόγος είναι ένας επαγγελματίας υγείας, ο οποίος ζυγίζει και δίνει απλά ένα χαρτί. Μία εικόνα η οποία είναι ολοκληρωτικά λανθασμένη. Μία από τις βασικότερες “ευθύνες” του διαιτολόγου, μεταξύ άλλων φυσικά, η οποία και αποτελεί θεμελιώδες μέρος της παρέμβασης του,  είναι να εντοπίζει, μαζί με εσάς, τις δυσκολίες και τα “εμπόδια” που αντιμετωπίζετε στο πλαίσιο της διατροφής σας καθημερινά και να βρίσκετε κατάλληλες και εύκολες λύσεις γι’ αυτά.

 

4) Οργανώνουμε την προσέγγιση μας.

 

Κάθε στόχος πρέπει να συνοδεύεται και με το κατάλληλο πλάνο. Μόνο έτσι θα μπορέσει να επιτευχθεί. Από κοινού με τον διαιτολόγο σας θα οργανώσετε την διατροφή σας για την νέα σεζόν και έτσι θα μπορέσετε να κάνετε συγκεκριμένα και όχι άσκοπα βήματα προς τους στόχους σας.

 

1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο μετά το Καλοκαίρι Ποια είναι η αξία του 1 300x200 - 1ο ραντεβού με τον Διαιτολόγο, μετά το Καλοκαίρι: Ποια είναι η αξία του;

 

Σύνοψη

 

Η αναβολή του ραντεβού σας με τον Διαιτολόγο , μετά τις καλοκαιρινές διακοπές όχι μόνο δεν αποτελεί μία σωστή κίνηση, αλλά αυτό που τελικά κάνει είναι να επιβραδύνει την επίτευξη των στόχων σας και ενδεχομένως να σας αποπροσανατολίζει περισσότερο. Πόσοι γυρνάνε από τις διακοπές τους , υπόκεινται σε αποτοξινωτικές δίαιτες και εν τέλη μας επισκέπτονται με μία πείνα και στερεοτυπικές σκέψεις που μας πάνε βήματα πίσω..

 

Διαβάστε επίσης “Γιατί να μην κάνεις διατροφή μόνος σου;”..