• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

6+1 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο!

61-Βήματα-για-να-μη-πελαγώσεις-μετά-το-ραντεβού-με-τον-Διαιτολόγο-

 

Το ραντεβού με τον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο

 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτή την περίοδο η τάση των ανθρώπων να επισκεφτούν έναν διαιτολόγο – διατροφολόγο είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς τους διαιτολόγους, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έρχονται πανικόβλητοι να χάσουν τυχόν “περιττά κιλά” πριν την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται.

 

Μέσα στον πανικό και το άγχος αυτών των ανθρώπων να βιαστούν να χάσουν βάρος, χάνεται η ουσία και η ισορροπημένη προσέγγιση όσον αφορά την διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους. Τα άτομα επισκέπτονται τα Διαιτολογικά Κέντρα, λαμβάνουν το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και έπειτα θεωρούν πως είναι όλα έτοιμα και εύκολα.. μέχρι που περνάνε οι μέρες και αρχίζουν να προκύπτουν ερωτηματικά και διέξοδοι.

 

61 Βήματα για να μη πελαγώσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο 300x200 - 6+1 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο!

 

 

Το ραντεβού με έναν διαιτολόγο και η μεταξύ σας συνεργασία δε τελειώνει όταν φεύγετε από το κέντρο με ένα χαρτί στο χέρι. Μαζί παίρνετε δεκάδες συμβουλές που πρέπει να μελετήσετε και να ενσωματώσετε στην καθημερινότητα σας και ένα κίνητρο να υιοθετήσετε κάποιες αλλαγές/νέες διατροφικές συνήθειες με σκοπό την επίτευξη των στόχων σας, είτε αυτοί αφορούν την απώλεια ή πρόσληψη κιλών, είτε απλά την διαμόρφωση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Αντιλαμβανόμαστε. και είναι απόλυτα λογικό, να φεύγετε μπερδεμένοι και να πελαγώνετε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Στόχος λοιπόν αυτού του άρθρου είναι ένας μικρός οδηγός με τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο σας!

 

6+1 Βασικά βήματα μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο

 

1. Μελετήστε το υλικό που σας δόθηκε και το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής σας.

  • Μόλις λάβετε το υλικό σας, το μελετάτε προσεκτικά ώστε να κατανοήσετε τι ακριβώς σας συμβουλεύει ο Διαιτολόγος σας.
  • Το διαβάζετε 2-3 φορές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στις γενικές συμβουλές. Σίγουρα, όλα όσα έχουν σημασία θα είναι γραμμένα.

 

61 Βήματα για να μη πελαγώσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο 34 300x200 - 6+1 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο!

 

2. Επικοινωνείτε με τον ίδιο τον Διαιτολόγο, αν και εφόσον έχετε απορίες.

  • Αν έχετε απορίες ή δεύτερες σκέψεις επικοινωνήστε ώστε να τις λύσετε. Καλύτερα να είστε διπλά σίγουρος, παρά να κινηθείτε με λανθασμένο τρόπο.

 

3. Διαμορφώνετε μια έξυπνη λίστα με ψώνια.

  • Με βάση το πρόγραμμα διατροφής σας και τις γενικότερες συμβουλές, διαμορφώνετε μια έξυπνη λίστα με ψώνια η οποία περιλαμβάνει ό,τι θα χρειαστείτε.

 

4. Προμηθεύεστε λοιπόν ό,τι περιλαμβάνει η λίστα σας.

  • Ψωνίζετε ό,τι έχει η λίστα, δίνοντας έμφαση στα τρόφιμα που δεν χαλάνε άμεσα όπως το τυρί, το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα. Αγοράζετε μεγαλύτερες ποσότητες,  ώστε να έχετε απόθεμα για τυχόν δύσκολες μέρες, όπου το σνακ σας ή το γεύμα σας πρέπει να καταναλωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

61 Βήματα για να μη πελαγώσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο 21 300x200 - 6+1 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο!

 

5. Χρησιμοποιήστε έξυπνα την κατάψυξη.

  • Η κατάψυξη μπορεί να μας σώσει σε δύσκολες μέρες που θα γυρίσουμε αργά απο την δουλειά και δεν θα έχουμε φαγητό. Γεμίστε την κατάψυξή σας με άπαχο κρέας, ψάρι, με έτοιμα μπιφτέκια που θα φτιάξετε οι ίδιοι και λαχανικά. Έτσι, θα έχετε την δυνατότητα για ένα έτοιμο θρεπτικό γεύμα ανά πάσα στιγμή (τεχνική “meal prep”).

 

6. Προγραμματίστε καθημερινά τα γεύματα της επόμενης μέρας

  • Κάθε βράδυ αφιερώστε μερικά λεπτά ώστε να σκεφτείτε τι θα καταναλώσετε την επόμενη μέρα και να οργανωθείτε κατάλληλα. Η οργάνωση είναι βασική παράμετρος της επιτυχίας.

 

7. Έχω πάντα έτοιμο ένα Πλάνο Β!

  • Επειδή η ζωή είναι εκεί έξω και είναι απρόβλεπτη, έχω πάντα στο μυαλό μου ένα Πλάνο Β. Τι σημαίνει αυτό;

Εντοπίστε κάποιο εστιατόριο κοντά που να έχει πιάτα που μπορείτε να αξιοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης ή προμηθευτείτε κάποια συσκευασμένα τρόφιμα/γεύματα (αφού το έχετε συζητήσει με τον διαιτολόγο σας) για να έχετε πάντα διαθέσιμα μαζί σας στη δουλειά, στον δρόμο, σε υποχρεώσεις. Σε περίπτωση που η καθημερινότητα δε επιτρέψει τη κατανάλωση του προγραμματισμένου γεύματος/σνακ.

 

61 Βήματα για να μη πελαγώσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο 2 300x200 - 6+1 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά το ραντεβού με τον Διαιτολόγο!

 

Σύνοψη

Είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από το ραντεβού σας με τον Διαιτολόγο να νιώθετε βομβαρδισμένοι από διάφορες συμβουλές, νέες γνώσεις και πληροφορίες, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να της εφαρμόσετε στη πράξη με ευκολία και συνέπεια. Ακολουθήστε τα βήματα αυτού του βασικού οδηγού και επικοινωνήστε με τον εκάστοτε Διαιτολόγο – Διατροφολόγο (πάντα κάποιος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος), αναζητώντας κι άλλες διευκρινίσεις/οδηγίες αν εξακολουθείτε να μπερδεύεστε.

 

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!