• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

10 Ενδιάμεσα σνακ με αυγό, που θα σας κρατήσουν χορτάτους!

Ιδέες για σνακ με αυγό που θα σας κρατήσουν χορτάτους

Ο καθένας από εμάς μπορεί να επιλέγει κάτι διαφορετικό ως ενδιάμεσο σνακ.
Οι επιλογές και οι συνδυασμοί των ενδιάμεσων σνακ είναι αμέτρητες. Μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρούτα, σοκολάτα, γιαούρτι, αυγά είναι μερικές μόνο επιλογές.
Παρ’ ότι η προτίμηση του καθενός είναι ατομική, πολλές φορές ακούμε για πιο “έξυπνες” και χορταστικές επιλογές. Όπως για παράδειγμα, είναι και το αυγό, για το οποίο και θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Τι καθιστά σημαντική την επιλογή ενός ενδιάμεσου σνακ;

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν συχνά το πρόβλημα πως τα ενδιάμεσα σνακ δεν τους χορταίνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πεινάνε συνεχώς και να αναγκάζονται να “τσιμπολογούν” αλόγιστα. Το τσιμπολόγημα με τη σειρά του, οδηγεί σε υπερφόρτωση με περιττές θερμίδες και επομένως άνοδο του σωματικού βάρους.

Πολλές φορές ακούμε την πρόταση πως:

“Τα σνακ αποτελούν γεύματα κλειδί για την ρύθμιση του σωματικού μας βάρους”

Όταν όμως λέμε ότι τα σνακ αποτελούν “κλειδί” για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, θα πρέπει να τονίζεται ότι αναφερόμαστε σε έξυπνα σνακ. Σνακ που είναι θρεπτικά, προκαλούν κορεσμό και ταυτόχρονα περιέχουν τις κατάλληλες, για το κάθε άτομο, θερμίδες.

Η επιλογή των ενδιαμέσων σνακ θα πρέπει να γίνεται σοφά, έτσι ώστε να μας χορταίνουν για αρκετές ώρες, να μας αποτρέπουν από το τσιμπολόγημα και να μας οδηγούν σε συνειδητές επιλογές στο επόμενο κύριο γεύμα (π.χ μεσημεριανό ή βραδινό), χωρίς να πεινάμε υπερβολικά και να “πέσουμε” με τα μούτρα.

Το αυγό ως μια εξαιρετική επιλογή για σνακ:

Το αυγό, λόγω των υψηλών πρωτεϊνών που περιέχει, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ενδιάμεσο σνακ, καθώς συμβάλλει αποφασιστικά στον κορεσμό που αισθανόμαστε και με σωστούς συνδυασμούς μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες.

10 ιδέες για ενδιάμεσα σνακ με αυγό:

Αφού λοιπόν αποδείχθηκε ότι το αυγό αποτελεί κατάλληλη ιδέα για ενδιάμεσο γεύμα, συγκεντρώσαμε 10 έξυπνες ιδέες σνακ με αυγό, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες και να εντάξετε στη διατροφή σας.

 1. Πλατό με βραστό αυγό, ντοματίνια, ελιές και τυρί
 2. Ομελέτα με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά
 3. Τορτίγια με αυγό, τυρί και μαρούλι
 4. Τοστ με αυγοσαλάτα
 5. Πλατό με αβοκάντο και scrambled eggs
 6. Muffin ομελέτας
 7. Φρυγανιές με τυρί κρέμα, καπνιστό σολομό και αυγό
 8. Καγιανάς
 9. Πλατό με αυγό, χούμους και ελιές

! Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ποσότητες των παρακάτω σνακ είναι διαφορετικές για κάθε άτομο και θα πρέπει να εξατομικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

 

Σύνοψη

Η επιλογή των σνακ, αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής. Ιδιαίτερα όταν στόχος μας είναι η απώλεια βάρους, αλλά ακόμη και σε περιπτώσεις διατήρησης, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε γεύματα που μας διατηρούν χορτάτους για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο γεύμα.
Το αυγό, λοιπόν,  εξυπηρετεί με μεγάλη επιτυχία τον σκοπό αυτό εάν ενσωματωθεί στα ενδιάμεσα σνακ, αφού μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους για ώρες και έτσι να μας αποτρέψει από το ασταμάτητο τσιμπολόγημα και την πρόσληψη βάρους.

 

 • Διαβάστε περισσότερα για τη θρεπτική αξία του αυγού !
 • Αν νιώθετε φόβο για την κατανάλωση αυγών και την επίδραση αυτών στη χοληστερόλη, βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το τι λέει η επιστημονική κοινότητα εδώ.

 

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!