• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Tips για Λίστα Supermarket, που στοχεύει την Ισορροπημένη Διατροφή!

Tips-για-μία-Λίστα-Supermarket-που-στοχεύει-την-Ισορροπημένη-Διατροφή

Πώς η λίστα του Supermarket συνδέεται με την ισορροπημένη Διατροφή;

 

Το έχουμε ξαναπεί, αλλά είναι πράγματι κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την υιοθέτηση μίας ισορροπημένης διατροφής. Κι αυτό είναι η οργάνωση! Η καθημερινότητα τρέχει, η ζωή είναι απαιτητική και η εξασφάλιση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου είναι μία δύσκολη υπόθεση, υπό αυτούς τους ρυθμούς.  Το να είμαστε οργανωμένοι και να έχουμε φροντίσει για την προμήθεια των απαραίτητων τροφίμων, συμβάλλουν σε μία ομαλή και σωστή προσέγγιση της διατροφής.

 

Ας εξετάσουμε, για παράδειγμα, το σενάριο να γυρίσουμε από μια κουραστική ημέρα δουλειάς στο σπίτι, με μεγάλη πείνα και ανάγκη για άμεση κατανάλωση φαγητού. Αν έχουμε εξασφαλίσει έξυπνες, γρήγορες και θρεπτικές λύσεις για αυτές τις στιγμές τις ημέρας ( Το κλειδί είναι το “Meal Prep”) , τότε οι πιθανότητες να παραμείνουμε στην προσπάθεια μας και στο πρόγραμμα διατροφής μας είναι πολλές. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να στραφούμε σε γρήγορες και ανθυγιεινές επιλογές, όπως είναι για παράδειγμα η παραγγελία κάποιου fast food ή τυποποιημένου γεύματος, ή το τσιμπολόγημα πυκνά θερμιδικών τροφών που έχουμε εύκαιρα.

 

 

Και πώς θα εξασφαλίσουμε αυτές τις έξυπνες και θρεπτικές επιλογές; Με μία έξυπνη και σωστή λίστα Supermarket!

 

 

Tips για μία Λίστα Supermarket που στοχεύει την Ισορροπημένη Διατροφή 2 300x200 - Tips για Λίστα Supermarket, που στοχεύει την Ισορροπημένη Διατροφή!

 

Τα οφέλη μιας οργανωμένης λίστας Supermarket.

 

Η λίστα με τα ψώνια, μπορεί να ακούγεται μία απλή και τυπική διαδικασία, αλλά δεν είναι. Όπως προαναφέραμε, η λίστα με τα ψώνια απαιτεί μια ιδιαίτερη διαδικασία η οποία είναι κομβικής σημασίας για την ισορροπημένη διατροφή. Αφού καθιερώσετε μία ημέρα την εβδομάδα  για την επίσκεψη σας στο Supermarket και την προμήθεια των περισσότερων τροφίμων (η συχνότητα ορίζεται από τις ανάγκες σας), έτσι θα καθιερώσετε και την συνήθεια πριν από την επίσκεψη να οργανώνετε την λίστα σας.

 

Extra tip!

 

Μπορείτε να έχετε ένα χαρτί με την λίστα πάνω στο ψυγείο, έτσι ώστε όταν αντιλαμβάνεστε κατά την διάρκεια των υπόλοιπων ημερών ότι κάτι σας λείπει, ή θα το χρειαζόσασταν την δεδομένη στιγμή, αλλά δεν το έχετε, να το σημειώνετε!

 

Τι επιτυγχάνετε με την καθιέρωση της λίστας Supermarket?

 

  1. Δεν θα σας λείψει τίποτα.
  2. Δεν θα χάσετε πολύτιμο χρόνο, τριγυρίζοντας στο Supermarket αναρωτώμενοι τι χρειάζεστε.
  3. Θα εξοικονομήσετε χρήματα αποφεύγοντας άσκοπες αγορές.
  4. Δε θα επηρεαστείτε από τυχόν αίσθημα πείνας που σας κατακλύζει την στιγμή που βρίσκεστε στο Supermarket.

 

 

Tips για μία Λίστα Supermarket που στοχεύει την Ισορροπημένη Διατροφή 300x200 - Tips για Λίστα Supermarket, που στοχεύει την Ισορροπημένη Διατροφή!

 

 

Tips για μία λίστα Supermarket, που ευνοεί την ισορροπημένη διατροφή!

 

  1. Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτούμε το διατροφικό μενού θα ακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες και να σημειώσουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Παράλληλα, θα πρέπει να ελέγξουμε ποια υλικά έχουμε ήδη στο σπίτι ώστε να μην τα αγοράσουμε ξανά άσκοπα.
  2. Θυμηθείτε τον κανόνα του first in, first out. Το τρόφιμο που αγοράστηκε πρώτο, πρέπει και να καταναλωθεί πρώτο ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνσή του.
  3. Έπειτα, θα πρέπει πάντα να έχουμε κάποια τρόφιμα στα ντουλάπια μας και στο ψυγείο μας με σχετικά μακρά διάρκεια ζωής, ώστε να έχουμε ανα πάσα στιγμή μια γρήγορη διατροφική λύση.

 

Παραδείγματα τέτοιων τροφίμων, είναι: οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα, τα όσπρια, το ρύζι, τα ζυμαρικά, ο τόνος σε νερό, τα παξιμάδια, το τυρί, το αυγό, το γιαούρτι και φυσικά κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως άπαχο κρέας ή ψάρι και λαχανικά.

 

4. Στα παραπάνω τρόφιμα, προσθέτουμε τα νωπά υλικά που θα χρειαστούμε για τις επόμενες μέρες,  όπως το φρέσκο κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο.

 

5. Προμηθευτείτε επιλογές σνακ, υγιεινά και εύκολα, τα οποία θα μπορείτε να έχετε έτοιμα και γρήγορα όταν θα έχετε στιγμές πείνας, αλλά δεν θα υπάρχει εύκαιρο, έτοιμο φαγητό. [Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη, γιαούρτια με πρωτεΐνη, ή σνακ ξηρών καρπών]

 

Σύνοψη

 

Αντιλαμβάνεστε ότι οι συμβουλές και τα tips που δίνουμε, πρόκεινται για απλές οδηγίες για την προμήθεια βασικών υλικών. Όμως, αυτά τα απλά είναι που πολλές φορές αμελούμε και τελικά καταλήγουμε να αγοράζουμε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία όχι μόνο δεν συντελούν σε μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά αντιθέτως μας παροτρύνουμε στην κατανάλωση ανθυγιεινών επιλογών. Γι’ αυτό , στόχος αυτού του άρθρου είναι να σας καθοδηγήσουμε και να σας παροτρύνουμε να αξιοποιείται την μέθοδο της λίστας Supermarket και να κάνετε πιο έξυπνες επιλογές στην καθημερινότητα σας!

 

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!