• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Ζεστό νερό με λεμόνι: Αλήθεια ή Μύθος;

Ζεστό νερό με λεμόνι

Πολλές διάσημες, Ελληνίδες και μη, επιλέγουν να πίνουν κάθε πρωί ζεστό νερό με λεμόνι.

 

Υποστηρίζουν ότι αποτοξινώνει τον οργανισμό πριν την κατανάλωση του πρωινού γεύματος και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Αυτά είναι τα δύο βασικότερα επιχείρηματα υπέρ του ζεστού νερού με λεμόνι. Το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου καταρρίπτει τους σχετικούς μύθους και τονίζει κάποιες αλήθειες για την κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι. Τελικά το Ζεστό νερό με λεμόνι είναι Αλήθεια ή Μύθος;

3+ 1 Μύθοι για το ζεστό νερό με λεμόνι
 1. Τα οφέλη του ισχύουν μόνο με ζεστό νερό. Η ουσία της αποτοξίνωσης και των ευεργετικών ιδιοτήτων του συγκεκριμένου ροφήματος βρίσκεται περισσότερο στο λεμόνι και λιγότερο στο αν το νερό είναι ζεστό ή κρύο.
 2. Όταν πίνεις ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, θα αδυνατίσεις. Αυτό είναι μύθος, γιατί χωρίς την κατάλληλη διατροφή και τη συστηματική άσκηση δεν πετυχαίνεις την επιθυμητή απώλεια βάρους.
 3. Ξεπρήζεσαι άρα αδυνατίζεις! Το ζεστό νερό με λεμόνι έχει διουρητική δράση κι έτσι συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Αυτό δε συνεπάγεται και το αδυνάτισμα.
 4. Λειτουργεί αποτρεπτικά για τον καρκίνο. Ο συγκεκριμένος μύθος έχει προκύψει στη λογική ότι ο καρκίνος προτιμάει το όξινο από το αλκαλικό περιβάλλον και το νερό με λεμόνι θεωρείται αλκαλικό. Στην πραγματικότητα όμως τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν και σε αλκαλικό περιβάλλον. Επίσης η αλκαλική διατροφή δεν ολοκληρώνεται μόνο από μία επιλογή ροφήματος, αλλά απαιτεί μία πιο συνολική προσέγγιση.
12+1 Αλήθειες για το ζεστό νερό με λεμόνι
 1. Έχει διουρητική δράση.
 2. Πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο από άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το στομάχι τους.
 3. Αν αντικαταστήσεις κάποια αναψυκτικά ή άλλα ροφήματα, όπως καφές με ζάχαρη ή κρύα σοκολάτα με ζεστό νερό με λεμόνι, τότε τα αποτελέσματα για τη σιλουέτα σας είναι ορατά και σίγουρα θετικά.
 4. Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, χάρη στη Βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι.
 5. Κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, επίσης χάρη στη Βιταμίνη C του λεμονιού.
 6. Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το συγκεκριμένο σύστημα του οργανισμού μας.
 7. Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος και αναγεννώντας τα κύτταρα που έχουν καταστραφεί.
 8. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
 9. Καταπολεμάει την κατακράτηση των υγρών.
 10. Χαρίζει ενέργεια χάρη στο κάλιο που περιέχει το λεμόνι.
 11. Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες λειτουργεί αγχολυτικά.
 12. Ενυδατώνει τον οργανισμό με τον πιο φυσικό κι αποτελεσματικό τρόπο.
 13. Καθαρίζει το συκώτι αποβάλλοντας τις τοξίνες από τον οργανισμό.
Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!