• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Κοτόπουλο με κρουστά από γιαούρτι και αρώματα Ινδίας

Κοτόπουλο με κρουστά από γιαούρτι και αρώματα Ινδίας

Αν αναζητάτε μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή με στήθος κοτόπουλο, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάστε αυτό το πιάτο εμπνευσμένο από τον σεφ της επιστημονικής μας ομάδας, Φώτη Παπαγεωργίου.

Για 2 μερίδες θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο και χωρίς πέτσα)
  • 400 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 
  • 2 κ. σ. μουστάρδας με μέλι ή κανονική
  • 80 γρ. panko ή τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. ανάμεικτα μυρωδικά (κάρυ, κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο σκόνη )
  • 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
  •  2 κ. γ. ελαιόλαδο
  • 1-2 πρέζες αλάτι
  • 1-2 πρέζες πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1ο Βήμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C

2ο Βήμα

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι, το panko ή την γαλέτα, την παρμεζάνα, την μουστάρδα κι όλα  τα μυρωδικά.

3ο Βήμα

Βάλτε τα  κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέστε προσεκτικά από πάνω όλο το μείγμα του γιαουρτιού. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 40 λεπτά.

Πρόταση σερβιρίσματος :

Σερβίρετε το στήθος κοτόπουλο με κρούστα γιαουρτιού με λαχανικά ατμού και baby πατάτες.

Φώτης Παπαγεωργίου Σεφ Φώτογραφίαα

Από τον Φώτη Παπαγεωργίου, σεφ της επιστημονικής ομάδας του Διαιτολογικού Γραφείου Θαλή Παναγιώτου.