• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

4+1 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι!

Διατροφικές Συμβουλές για το Πασχαλινό Τραπέζι

Υπάρχουν Διατροφικές Συμβουλές για να μη χάσετε τον έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι;

Πλέον μετράμε αντίστροφα για το πασχαλινό τραπέζι! Αυτές τις γιορτινές μέρες, που θα μαζευτούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και οι λιχουδιές θα είναι παντού, είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό να ξεφύγουμε λίγο διατροφικά!

Οι πειρασμοί είναι πράγματι πολλοί, όμως καλό θα ήταν, αν βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα διατροφής, ιδιαίτερα με στόχο την απώλεια βάρους, να μην χάσετε τον έλεγχο και να κρατήσετε τελικά ένα μέτρο. Ακολουθώντας τις κατάλληλες διατροφικές συμβουλές, κάτι τέτοιο είναι φυσικά εφικτό να συμβεί, χωρίς να βάλετε στην άκρη την ευχαρίστηση και την καλοπέραση σας!

4+1 Διατροφικές Συμβουλές για το Πασχαλινό Τραπέζι

Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες διατροφικές συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε σε ποσότητες, να διατηρήσετε τον έλεγχο και να κάνετε το Πασχαλινό Τραπέζι σύμμαχο σε οποιοδήποτε στόχο έχετε θέσει.

 

 1. Μην πάτε νηστικοί στο πασχαλινό τραπέζι!

Μία πολύ σημαντική συμβουλή για το πασχαλινό τραπέζι είναι να μην πάτε πολύ πεινασμένοι. Σε περίπτωση που πάτε με άδειο στομάχι, μοιραία θα καταναλώσετε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, απ’ ότι θα καταναλώνατε αν η πείνα σας ήταν μετριασμένη.

 

Πριν το πασχαλινό τραπέζι καταναλώστε ένα “έξυπνο” σνακ το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους,

ώστε να μην “πέσετε με τα μούτρα” στο πασχαλινό τραπέζι.

 

Μερικά έξυπνα σνακ είναι τα εξής:

 • Φρούτο με ξηρούς καρπούς
 • Γιαούρτι με φρούτο
 • Ντοματίνια με αυγό
 • Smoothie με γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη) και κάποιο φρούτο

 

 

 1. Ξεκινήστε το πασχαλινό σας γεύμα με μια μεγάλη σαλάτα

Η σαλάτα και γενικότερα τα λαχανικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, προκαλούν εύκολα κορεσμό, χωρίς να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες από αυτά. Οι φυτικές ίνες είναι ο μεγαλύτερος σας σύμμαχος όταν βρίσκεστε σε ένα γιορτινό τραπέζι με πολλά νόστιμα φαγητά! Καταναλώνοντας αρκετές φυτικές ίνες, δηλαδή λαχανικά, χορταίνετε γρήγορα και έτσι προλαμβάνεται η  μετ’ έπειτα κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και το να χαθεί ο έλεγχος. Με λίγα λόγια, καταναλώνοντας αρκετή σαλάτα θα καταφέρετε να μείνετε σε μικρή ποσότητα φαγητού.

 

41 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι 1 300x200 - 4+1 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι!

 

 1. Κάντε όσο περισσότερες βόλτες μπορείτε την Κυριακή του Πάσχα

Την ημέρα του Πάσχα, μείνετε όσο πιο δραστήριοι μπορείτε σωματικά! Περπατήστε, παίξτε με τα παιδιά σας και γενικότερα εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για άσκηση. Με τον τρόπο αυτό, παρ’ ότι, όπως είναι αναμενόμενο, θα καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες απ’ τις σύνηθες στο Πασχαλινό Τραπέζι,  τουλάχιστον θα έχετε δαπανήσει και αρκετές με την σωματική σας δραστηριότητα!

 

41 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι 300x200 - 4+1 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι!

 

 1. Η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης είναι η πιο διατροφική συμβουλή για το Πάσχα

Μια ακόμη διατροφική συμβουλή αφορά την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεϊνών στο πασχαλινό τραπέζι, καθώς είναι υψίστης σημασίας στην προσπάθειά σας να διατηρήσετε τον έλεγχο και το μέτρο! Συγκεκριμένα, οι πρωτεΐνες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα λαχανικά και επομένως τις φυτικές ίνες. Συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού. Επιλέξτε να καταναλώστε πρώτα άπαχο κρέας και κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα), συνδυαστικά με τη σαλάτα σας και τα λαχανικά σας , ώστε να νιώσετε γρήγορα μία πληρότητα. Τα υπόλοιπα τρόφιμα όπως πίτες, αλείμματα, πατάτες και άλλα ζυμαρικά, καταναλώστε τα σε μικρότερες ποσότητες έπειτα, για να υπάρχει φυσικά ποικιλία!

 

41 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζιi 300x196 - 4+1 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι!

 

 

 1. Γεμίστε μια φορά το πιάτο σας και συνετά το ποτήρι με το ποτό σας 

Η παραπάνω συμβουλή  μπορεί να σας ακούγετε αστεία, αλλά είναι ίσως και η πιο σημαντική! Γεμίστε μια φορά το πιάτο σας και αποφύγετε να το γεμίσετε ξανά και ξανά. Στο πασχαλινό τραπέζι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει κανείς από το τσιμπολόγημα και να γεμίσει ξανά και ξανά αλόγιστα το πιάτο. Ενώ, αν το γεμίσετε μια φορά ξέρετε ακριβώς τι καταναλώσετε και δεν ξεφεύγετε σε παραπάνω ποσότητα, η οποία πιθανότατα θα σας προκαλέσει  απλά το αίσθημα του φουσκώματος και της δυσφορίας.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μη αναφέρουμε κάτι για το αλκοόλ, δεδομένου ότι πολλές είναι οι φορές που η πρόσληψη θερμίδων ξεφεύγει χάρη σ’ αυτό. Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση του, σε 2-3 ποτηράκια και ενυδατωθείτε από το αγαπημένο μας νεράκι ή ακόμη και από light αναψυκτικά.

 

Ποτά και φαγητό scaled - 4+1 Διατροφικές Συμβουλές για να έχετε τον Έλεγχο στο Πασχαλινό Τραπέζι!

 

Σύνοψη

Το Πάσχα και τα τραπέζια που το συνοδεύουν είναι ένα κομμάτι της παράδοσης μας και μια αφορμή να συναντηθούμε με άτομα που αγαπάμε. Όμως για πολλούς είναι και μια αφορμή για κατανάλωση αλόγιστης ποσότητας φαγητού. Αν ακολουθείτε μια διατροφή, ιδιαίτερα με στόχο την απώλεια βάρους,  η επίτευξη του μέτρου και του ελέγχου παίζουν ρόλο, ακόμη και σε μια τέτοια περίσταση.  Αρκούν ορισμένες σωστές διατροφικές συμβουλές για να μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτό το γεύμα με έναν ισορροπημένο τρόπο, κρατώντας τελικά τόσο τις όμορφες στιγμές με τους δικούς σας ανθρώπους, όσο και νόστιμες και ποικίλες γευστικές αναμνήσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα για  τις “Διατροφικές Συμβουλές για το Πάσχα”

 

 

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!