• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Θα διώξω τα ψωμάκια πριν τις διακοπές

Θα διώξω τα ψωμάκια πριν τις διακοπές

Λίγο πριν τις διακοπές και έχουμε βάλει στόχο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να εξαφανίσουμε τα ενοχλητικά “ψωμάκια”.

 

Να σημειώσουμε ακόμη πως το τοπικό πάχος στο συγκεκριμένο σημείο συνοδεύεται συνήθως από την αντιαισθητική κυτταρίτιδα…

Αυτό συμβαίνει στις γυναίκες, που έχουν την τάση να συγκεντρώνουν το “περιττό” λίπος σε αυτή την περιοχή. Ακόμη οι τοξίνες, που βρίσκονται στο σώμα μας εξαιτίας των τροφών, της καθιστικής ζωής και του stress, ευθύνονται για την κακή λειτουργία του μεταβολισμού μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε άμεσα και τα δύο ζητήματα; Το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλής Παναγιώτου μάς προτείνει ορισμένα express tips!

Θέλουμε τις πρωτεϊνες σε κάθε γεύμα

Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών, σχεδόν σε κάθε γεύμα, ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθάει εντυπωσιακά στην καύση θερμίδων άρα και λίπους. Προσθέστε σε κάθε γεύμα λίγη πρωτεϊνη, όπως είναι μία φέτα γαλοπούλα, ένα κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο ή μοσχάρι. Πλούσια πηγή πρωτεϊνης αποτελούν ακόμη το αυγό και το ψάρι. Προτιμήστε το πρώτο για το πρωινό και το δεύτερο για το μεσημεριανό γεύμα σας.

Πίνουμε αυξημένες ποσότητες νερού

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για την αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης νερού, αφού η ζέστη μάς κάνει να έχουμε περισσότερη ανάγκη από υγρά. Όσο πιο πολύ νερό πίνουμε, τόσο περισσότερο θα καταπολεμήσουμε την κατακράτηση υγρών, η οποία και συμβάλλει στα «ψωμάκια». Με το νερό διασπάται το λίπος στην περιοχή και αποβάλλονται οι τοξίνες. Προσθέτουμε ακόμη ότι η αυξημένη κατανάλωση νερού προκαλεί κορεσμό, βοηθώντας έτσι σε μία πιο ισορροπημένη διατροφή.

Καταναλώνουμε πολλά λαχανικά

Μένουμε στο ίδιο κεφάλαιο της αντιμετώπισης της κατακράτησης υγρών και προσθέτουμε στο διαιτολόγιό μας περισσότερα λαχανικά εποχής. Κατά προτίμηση πράσινα. Ακόμη το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν ουσίες, που αποτοξινώνουν το συκώτι κι αποβάλλουν τα περιττά υγρά από τον οργανισμό μας.

Στοχεύουμε στα 25 γρ. φυτικών ινών Αυτή είναι η ελάχιστη ποσότητα φυτικών ινών, που πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα. Ειδικά αν θέλουμε να έχουμε αυξημένη καύση λίπους, ακόμη και του τοπικού! Πως μπορείς να πετύχεις αυτό τον στόχο; Κατανάλωσε πολλά λαχανικά και φρούτα εποχής. Φρόντισε κάποια από τα φρούτα- κι εφόσον δε σε πειράζει στο στομάχι ή το έντερο- να τα απολαμβάνεις με τη φλούδα τους (π.χ. βερίκοκο, βανίλια). Ακόμη πρόσθεσε στο πρωινό, στα σνακ αλλά και το βράδυ με το γιαούρτι σου μερικές νιφάδες βρώμης, λίγες σταφίδες και μισή χούφτα ξηρών καρπών (ανάλατων). Εναλλακτικά πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς στη σαλάτα σου και κατανάλωσε προϊόντα ολικής αλέσεως.

Προτίμησε τα βιολογικά προϊόντα

Ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί για να απολαμβάνει ό,τι προκύπτει από τη φύση, όπως είναι οι καρποί. Όχι τις επεξεργασμένς τροφές! Τις τελευταίες δυσκολεύεται να τις μεταβολίσει κι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της δυσκολίας αποτελεί και η συσσώρευση λίπους.

Bonus tips
  1. Μην ξεχνάς τα μικρά και συχνά γεύματα (5 την ημέρα)
  2. Πίνε επιπλέον υγρά αλλά απόφυγε τους πολλούς χυμούς, ειδικά του εμπορίου που έχουν ζάχαρη.
  3. Βάλε στο καθημερινό πρόγραμμα μία μίνι αερόβια προπόνηση για 45 περίπου λεπτά και συνδύασέ τη με μισή ώρα μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη.
  4. Όταν πεινάς, προκάλεσε τον κορεσμό στον οργανισμό σου με ένα φρούτο, ένα αγγουράκι ή καρότο και αρκετό νερό.
  5. Να θυμάσαι οι πρωτεϊνες, η άσκηση και το νερό είναι οι σύμμαχοί σου!
Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!