• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Κιμάς μοσχαρίσιος με σπαγγέτι κολοκύθι

Κιμάς μοσχαρίσιος με σπαγγέτι κολοκύθι

Υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής χωρίς στερήσεις, στερητικές δίαιτες, στεγνά και χωρίς γεύση φαγητά.

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο από πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και σπαγγέτι χωρίς ζυμαρικά αλλά από λαχανικό.

Μοσχαρίσιος κιμάς με σπαγγέτι κολοκύθι, εμπνευσμένο από τον σεφ της επιστημονικής μας ομάδας, Φώτη Παπαγεωργίου.

Για 2 μερίδες θα χρειαστείτε τα εξής:

ΥΛΙΚΑ για κιμά μοσχαρίσιο

  • 2 κ.σ. μελάσας η μελί
  • 5 κ.σ.  σόγια σως
  • 2 κ.γ.  ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  •  1/3 κ.γ. άσπρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 6 φυλλά φρέσκου βασιλικού
  • 500 γρ  άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ή  1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σουσάμι

ΥΛΙΚΑ για σπαγγέτι κολοκύθι

  • 4 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για κιμά μοσχαρίσιο

1ο Βήμα

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μελάσα, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι .

2ο Βήμα

Ζεστάνετε το  λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή φωτιά και προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου αρωματιστεί για  περίπου 1 λεπτό.

3ο Βήμα

Προσθέστε τον κιμά  και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-5 λεπτά, θρυμματίζοντας τον κιμά σε μικρότερα κομμάτια καθώς μαγειρεύεται.

Ανακατέψτε το μείγμα σάλτσας σόγιας-μελάσσας και τα πράσινα κρεμμύδια μέχρι να ανακατευτούν καλά, και προσθέστε τα στον κιμά αφήνοντας τα  να  μαγειρευτούν  περίπου 2 λεπτά.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για σπαγγέτι κολοκύθι

1ο Βήμα

Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές λωρίδες ή φέτες και στη συνέχεια σε λεπτά στικ, σαν σπαγγέτι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού

2ο Βήμα

Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε το κιμά επάνω από τα κολοκυθάκια σπαγγέτι

Σερβίρετε αμέσως, γαρνίρετε με σουσάμι, και φύλλα βασιλικού

Φώτης Παπαγεωργίου Σεφ Φώτογραφίαα
Από τον Φώτη Παπαγεωργίου, σεφ της επιστημονικής ομάδας του Διαιτολογικού Γραφείου Θαλή Παναγιώτου.