• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Σοκολατένιο Γλυκό με λίγες θερμίδες για του Αγίου Βαλεντίνου!

Σοκολατένιο Γλυκό με λίγες θερμίδες για του Αγίου Βαλεντίνου!

Εντυπωσίασε το άλλο σου μισό με την υγιεινή συνταγή για σοκολατένιο γλυκό με λίγες θερμίδες, ώστε να μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και στη δίαιτα!

 

Υλικά για το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό

Για τη βάση:

  • 150 γρ. δημητριακά
  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης (ψημένες)
  • 5 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 3 κ.σ. μέλι

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200g)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Σοκολατένιο Γλυκό με λίγες θερμίδες για του Αγίου Βαλεντίνου!

 

Εκτέλεση Συνταγής:

 Για τη βάση:

  1. Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης σ’ ένα ταψάκι. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αφού κρυώσουν, τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα δημητριακά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο λάδι καρύδας και το μέλι, αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει λίγο για να τα ανακατεύσουμε καλύτερα  μέχρι να ενσωματωθεί  καλά το μείγμα.
  3. Σε μια φόρμα η οποία ανοίγει με διάμετρο 20−22cm στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της βάσης πατώντας το με ένα κουτάλι (κρατάμε 2-3 κουταλιές στην άκρη για τη διακόσμηση). Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

  1. Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε 1−2 λεπτά για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο γάλα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  2. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο  για δύο ώρες για να σφίξει. Για να σερβίρουμε Μ’ ένα μαχαίρι ξεκολλάμε περιμετρικά την τούρτα από την φόρμα.
  3. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με το μείγμα της βάσης που έχουμε κρατήσει.

 

 

Φώτης Παπαγεωργίου Σεφ Φώτογραφίαα

 

Από τον Φώτη Παπαγεωργίου, σεφ της επιστημονικής ομάδας του Διαιτολογικού Γραφείου Θαλή Παναγιώτου.

 

Διαβάστε περισσότερα : Ο έρωτας αδυνατίζει; Τι συμβαίνει όταν τα ζευγάρια ξεκινούν δίαιτα μαζί;