• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ.

ΣΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

Υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής χωρίς στερήσεις, στερητικές δίαιτες, στεγνά και χωρίς γεύση φαγητά.

 Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο με αρώματα Ασίας και πλούσιο σε καλά λιπαρά, εμπνευσμένο από τον σεφ της επιστημονικής μας ομάδας, Φώτη Παπαγεωργίου.

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε τα εξής:

ΥΛΙΚΑ

  •  στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • κ.σ. σόγια 
  • κ.γ. lime
  • κ.γ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 κ.γ.μέλι
  • σκελίδες σκόρδου, τριμμένο
  • κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 3/4 της κούπας Σουσάμι σπόρους 
  • Χοντροκομμένο κόλιαντρο και ρόκα για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1ο Βήμα

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε και ανακατέψτε ελαφρά την σάλτσα σόγιας, το χυμό lime, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι και το σησαμέλαιό ή το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου μέσα στο μπολ και γυρίστε καλά τα στήθη ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με μείγμα που δημιουργήσατε. Καλύψτε και τοποθετήστε όλο το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2ο Βήμα

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το ψυγείο και συγχρόνως προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να κάνετε  κρούστα. Έτσι θα κρατήσουν τα ζουμιά τους και θα παραμείνει ζουμερό και μαλακό.

Μόλις τελειώσετε την διαδικασία αυτή τα αφαιρείτε από την φωτιά. Παίρνετε το σουσάμι και το πιέζετε πάνω από τα στήθη κοτόπουλου και απ’ τις δύο πλευρές . Τέλος τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε  30 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος αναποδογυρίστε πλευρά.

3ο Βήμα

Αφού ψηθούν τα σερβίρετε με φρέσκια ρόκα και χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο.

ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ & ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΕ ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ
1 μερίδα αντιστοιχεί σε 1 στήθος κοτόπουλο.
ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 300 kcal
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ : 42 γρ./ μερίδα
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ : 8,5 γρ/ μερίδα
ΛΙΠΑΡΑ : 17 γρ/ μερίδα

 ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ:

Στήθος κοτόπουλο:

Το κοτόπουλο, ανήκει στην κατηγορία της άπαχης πρωτεΐνης θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Τα κορεσμένα  λιπαρά και η χοληστερόλη είναι λιγότερα σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Η κατανάλωση κοτόπουλου θεωρείται πιο υγιεινή από το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας καθώς μελέτες αναφέρουν ότι η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, σχετίζεται με την αυξημένη χοληστερόλη και τριγλυκεριδια στο αίμα.

Σουσάμι:

Τα οφέλη για την υγεία οφείλονται στα θρεπτικά συστατικά του σουσαμιού, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών, μετάλλων, φυσικών ελαίων και οργανικών ενώσεων που αποτελούνται από ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, μαγγάνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, φυτικές ίνες, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, πρωτεΐνη και τρυπτοφάνη.

Φώτης Παπαγεωργίου Σεφ Φώτογραφίαα 1024x1024 - ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ.
Από τον Φώτη Παπαγεωργίου, σεφ της επιστημονικής ομάδας του Διαιτολογικού Γραφείου Θαλή Παναγιώτου.

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!