• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

12+1 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χωρίς Ζάχαρη !

13 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χαμηλά σε Θερμίδες

 

Όλοι αγαπάμε τις γλυκές γεύσεις! Τα Γλυκά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας και όλοι το αναζητάμε, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ. Ωστόσο, λόγω της περιεκτικότητας των περισσότερων γλυκών σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά, η υπερκατανάλωση τους αποτελεί  παράγοντα κινδύνου για την αύξηση του σωματικού βάρους, την ανάπτυξη της παχυσαρκίας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη πολλών συνοδών παθολογικών καταστάσεων. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει η κατανάλωση τους να γίνεται με μέτρο και ισορροπία.

 

Ακόμη και στις περιπτώσεις των γλυκών όπου αναγράφεται “χωρίς ζάχαρη”, χρειάζεται προσοχή καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να περιέχουν “Κρυμμένη ζάχαρη” , δηλαδή εναλλακτικές πηγές σακχάρων, οι οποίες αναγράφονται με διάφορες ονομασίες  (π.χ μαλτόζη, δεξτρόζη, ζάχαρη καρύδας κ.ά.), ή μπορεί και να περιέχουν υψηλές ποσότητες λιπαρών.

 

Τα Γλυκά με ισορροπία στην Καθημερινή Διατροφή μας 

 

Τα γλυκά, σαφώς, και έχουν θέση στη διατροφή μας καθώς το να τα στερηθούμε δεν αποτελεί λύση. Μάλιστα, η στέρηση έχει αποδειχθεί ότι έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από τον περιορισμό, δηλαδή αυξάνει περισσότερο την επιθυμία και τελικά τη κατανάλωση τους.

 

 

13 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χαμηλά σε Θερμίδες scaled - 12+1 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χωρίς Ζάχαρη !

 

 

Ναι, αλλά πώς μπορεί η κατανάλωση τους να γίνεται με έναν υγιεινό τρόπο;

 

Η λύση λοιπόν είναι να βρούμε έξυπνες λύσεις ώστε σε καθημερινή βάση να λαμβάνουμε την γλυκιά γεύση που αναζητούμε από αγνά, φυσικά υλικά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και λίπος και σε πιο περιστασιακή συχνότητα να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας “κλασσικό γλυκό” (π.χ σοκολάτα, πάστα κ.ά.). Εάν, μάλιστα, μπορούμε αυτό το “κλασσικό γλυκό” να το μοιραστούμε και με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο ή μία κοινωνική περίσταση, θα ήταν ιδανικό!

 

13 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χαμηλά σε Θερμίδες

 

Σε αυτό το άρθρο σας συγκεντρώσαμε κάποιες έξυπνες ιδέες για γλυκά χαμηλά σε θερμίδες. Πρόκειται για συνδυασμούς ή εύκολες παρασκευές οι οποίες μας δίνουν την γλυκιά γεύση χωρίς να μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες, σάκχαρα ή κορεσμένο λίπος. Τις συγκεκριμένες ιδέες θα μπορούσαμε να τις έχουμε και καθημερινά στην διατροφή μας, πάντα σε μικρή ποσότητα. Πιο συγκεκριμένα, η ποσότητα θα πρέπει να εξατομικεύεται βάση των αναγκών του κάθε ατόμου. Τονίζεται οτι οι παρακάτω ποσότητες είναι ενδεικτικές και αφορούν έναν μέσο ενήλικα.

 

1.Μια σειρά μαύρη σοκολάτα άνω του 80% σε κακάο με 10 αμύγδαλα ή 10 φουντούκια

13 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χαμηλά σε Θερμίδες 4 scaled - 12+1 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χωρίς Ζάχαρη !

2. 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα αμυγδάλου με 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη 100% κακάο και 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μέλι

3. Μια μπανάνα γαρνιρισμένη με 1 κουταλάκι του γλυκού 100% φυστικοβούτυρο

4. 2 χουρμάδες χωρίς ζάχαρη με 1 κουταλάκι του γλυκού 100% ταχίνι

5. Ένα μήλο σε κομματάκια, περασμένο από το αντικολλητικό τηγάνι με κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

 

13 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χαμηλά σε Θερμίδες 19 scaled - 12+1 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χωρίς Ζάχαρη !

 

6. 1 φλιτζάνι ζελέ χωρίς ζάχαρη με κομματάκια φρούτου

7. Δυο φρυγανιές ολικής με 2 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα και από πάνω 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες και κανέλα

8. Δυο φρυγανιές ολικής με 2 κουταλάκια του γλυκού 100% αμυγδαλοβούτυρο και από πάνω μισή μπανάνα σε ροδέλες

9. Δυο τρουφάκια με λιωμένους χουρμάδες, αλεσμένους ξηρούς καρπούς και σκόνη 100% κακάο

10. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας cranberries και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

 

13 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χαμηλά σε Θερμίδες 5  scaled - 12+1 Ιδέες για Γλυκά Σνακ Χωρίς Ζάχαρη !

 

11. “Μους” με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και 2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

12. Χειροποίητο σοκολατάκι με 3-4 καρύδια και λιωμένη κουβερτούρα

13. Μια φέτα ψωμί ολικής του τοστ με 2 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα

 

Σύνοψη

 

Τα γλυκά, όπως και όλα τα τρόφιμα, έχουν την θέση τους σε μία ισορροπημένη Διατροφή. Εάν σχεδιάσουμε σωστά την διατροφή μας και επιλέξουμε αγνά υλικά όπως τα φρούτα, το μέλι, οι ξηροί καρποί, το κακάο και τα αλείμματα ξηρών καρπών μπορούμε να φτιάξουμε σε ελάχιστο χρόνο λαχταριστούς συνδυασμούς με γλυκιά γεύση οι οποίοι να μην επιβαρύνουν την υγεία και το σωματικό μας βάρος.

 

Βρείτε εδώ επιπλέον ιδέες για Εναλλακτικά Υγιεινά Γλυκά, που μπορούν να σας ικανοποιήσουν την ανάγκη για γλυκιά γεύση προσφέροντας σας θρεπτικά συστατικά.

 

 

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!