• Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Γλυφάδα & Μαρούσι

Αποτοξίνωση : 4 σνακς που θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Αποτοξίνωση 4 σνακς που θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Αποτοξίνωση μετά τις διακοπές  ίσως είναι η πιο συχνή σκέψη των περισσότερων. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μη ισορροπημένη διατροφή, η καθιστική ζωή, καθώς κι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες όπως το στρες, το κάπνισμα, η  περιβαλλοντική ρύπανση, το αλκοόλ καθώς και η χρήση φαρμάκων προκαλούν αυξημένη συσσώρευση τοξινών στο σώμα.

Η αποτοξίνωση βοηθάει στη μείωση τοξινών από το σώμα μας, αλλά ως επιστημονικός όρος στην σύγχρονη βιβλιογραφία δεν υφίσταται. Η αποτοξίνωση θα μπορούσε να συνδεθεί περισσότερο με την αποφυγή τοξινών μέσω των τροφών και του περιορισμό του κόκκινου κρέατος καθώς και των επεξεργασμένων τροφών και την αποφυγή της ζάχαρης.

Για πολλούς, η αποτοξίνωση του οργανισμού βασίζεται στον αποκλεισμό ολόκληρων ομάδων τροφίμων, όπως για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά και το κρέας. Αυτές οι δίαιτες  δεν προσφέρουν στον οργανισμό αυτό που υπόσχονται, αντιθέτως, καθώς είναι  διατροφικά ελλιπείς.

Αν αναζητάτε εύκολες και γρήγορες ιδέες για σνακ που θα σας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε τις παρακάτω επιλογές που σας προτείνω:

 

1η επιλογή σνακ  για αποτοξίνωση

1 ξινόμηλο + 5 καρύδια Βραζιλίας

 

 

2η επιλογή σνακ  για αποτοξίνωση

1 φλιτζάνι τσάι μάτσα + 2-3 αποξηραμένα σύκα

 

 

3η επιλογή σνακ  για αποτοξίνωση

1-2 ασπράδια αυγών + σπαράγγια βραστά

 

 

4η επιλογή σνακ  για αποτοξίνωση

2 ρυζογκοφέτες +  smoothie με φυτικό γάλα, 1 χούφτα μύρτιλα, 4-5 φράουλες

 

 

Ας γνωρίσουμε πως γίνεται η αποτοξίνωση στο οργανισμό μας!

Το ανθρώπινο σώμα είναι μία εξαιρετική μηχανή, τόσο καλά σχεδιασμένη που περιλαμβάνει όλους τους μηχανισμούς που χρειάζεται για να κάνει αποτοξίνωση! Και με τον όρο «αποτοξίνωση» εννοούμε την αποβολή των τοξινών που παράγονται από το μεταβολισμό των τροφών αλλά και άλλες τοξίνες άγνωστης προέλευσης.

 

Το έργο της «αποτοξίνωσης»  γίνεται με επιτυχία από τους νεφρούς, το συκώτι, τους πνεύμονες, το δέρμα καθώς και από το γαστρεντερικό σύστημα. Επειδή λοιπόν δε γνωρίζουμε ποιες είναι οι τοξίνες που πρέπει να αποβληθούν, δεν μπορεί επιστημονικά να προταθεί κάποιο ειδικό ή επεξεργασμένο βότανο ή σκεύμασμα ή τρόφιμο ως αποτοξινωτικό!

Συμπερασματικά

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια εξαιρετική «μηχανή» η οποία είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να κάνει μόνη της αυτή την διαδικασία. Μην παραπλανήστε από σκευάσματα διατροφής ή δίαιτες αποτοξίνωσης που υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους και αποτοξίνωση του οργανισμού. Ας αφήσουμε λοιπόν το σώμα μας να κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει και ας του προσφέρουμε όλα αυτά που χρειάζεται όπως φρούτα, λαχανικά, καλά λιπαρά από ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς και άπαχη πρωτεΐνη από αυγά, γαλακτοκομικά, κοτόπουλο και ψάρι. Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια ισορροπημένη διατροφή η οποία αποτελεί τον καλύτερο διατροφικό οδηγό για εσένα και τη φυσική αποτοξίνωση για τον οργανισμό σου.

 

Διάβασε περισσότερα για Τροφές Σύμμαχοι Στο Αδυνάτισμα: Ποιες Τροφές Να Επιλέξεις Για Να Χάσεις Βάρος!

Θέλεις να ενημερωθείς δωρεάν για τις υπηρεσίες μας;
Ξεκίνα Τώρα!